Hej!
Håller på att renovera en balkong i vårt hus. På betongplattan var det tjära, sedan avjämning med någon slags avjämningsmassa/bruk, sedan kakelplattor. Huset är från 1953 och jag tror att balkongen är i orginalskick. Avjämningsmassan började släppa från betongen så då var det att riva allt och börja bygga upp på nytt. Tänkte köra först avjämningsmassa, sedan vattentätning med Weber Superflex, sedan lägga kakel. Det fanns gammal dropplist runt om gjort av kopparplåt, den togs bort så klart pga gammal/tjära på. Läser i monteringsinstruktioner för Weber Superflex att man ska sätta kantprofil runt, liknande som det satt tidigare. Försökte hitta online men hittar inte var man köper sådant. Sökte på dropplist också utan resultat. Någon som vet? Här kommer också skärmdump från monteringsinstruktionerna.
Teknisk ritning, byggkonstruktion detalj, isolering, överlappning nät, betongelement, konstruktörs anteckningar, förslag på utförande.
Värt att notera att det är inget bebyggd utrymme under balkongen och att det finns tak över balkongen så vattenbelastning inte är så hög och det inte är så noga med tätheten. Men balkongen är inte inglasad så det blåser in en del regn/snö så kantprofilen är nog bra att ha ändå. Om jag inte hittar något färdigt tänkte att köpa fönsterbleck och kapa av längst hela längden så att det bara blir en böjd plåt. Men de säljs endast i 1200 mm bitar. Blir en del bitar att sätta fast. Vore bättre med något längre, i 2-3 m längder. Någon plåt för takläggning?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.