Kommer så småningom flytta in till ett hus, byggt 1957 (tegel) 1-plans med källare + oinredd vind.
Boyta, 4-rok (ca 84 kvm)+lika källare (garage, bastu, pannrum, tvättstuga, "hall" + ett mindre utrymme, dvs ingen eg bostadsyta nere i källaren.
Vi är en familj på 4 pers, 2 vuxna+2 barn.
Värmesystemet är vattenburet, kombipanna (el, ved, olja) dock ingen shuntautomatik, tänkte dock kolla på detta. Vi tänkte prova å värma med el, då jag varken är pigg på varken olja/ved. Vi är inte inte behov av att hade "JÄTTE" varmt, men sådär lagom, 21-22 grader kanske. Fins det någom som har ett humm??
Tacksam för svar... :)
 
Ett hum har man alltid! Det är dock givetvis beroenda av hur huset ser ut i övrigt kallras kringfönster Pannans verlkningsgrad etc. Har själv ett hus med solfångare på taket kopplat till ackumulatortankar, egen brunn och avlopp. Vi beräknar minst 2500 kr i månaden i drift.
 
Vi värmer 120 kvm i Skåne med gammal oljepanna och inkl hushållsel, vatten & avlopp, försäkring & sopor ligger vår driftkostand på ca. 3200 kr/mån. Ska man sen räkna in underhållskostnad för att hålla detta hus byggt 1947 på fötter så får jag nog lägga till i snitt 1000 kr/mån
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.