Behöver en pump som är tillförlitlig och där man kan ställa när den ska aktiveras, helst utan flottör eftersom det är trångt i brunnen.

den ska pumpa dränering o dagvatten från 3m djup


Tack !
 
Färdiga pumplösingar med givare för till och frånslag blir väldigt dyrt, men alla företag som jobbar med mark och dränering kan fixa det åt dig.

Jag tänkte göra något eget under hösten. Egen styrning till en billig flottörpump. Får återkomma när det är klart.
 
Problemet är min pump med flottör aktiveras försent, den startar när vattnet är över pumpen,...
 
Det finns nivåbrytare från http://www.byggahus.se/forum/vatten-avlopp/www.elfa.se, Du får förslag på 5 olika och de sätter du i ett skyddsrör vid sidan om pumpen och kopplar via ett mellanrelä. Sätt inte nivåbrytaren för lågt så pumpen suger luft.

35-888-52
35-888-86
35-889-69
35-889-77
35-889-85

Protte
 
defrost skrev:
Problemet är min pump med flottör aktiveras försent, den startar när vattnet är över pumpen,...
Just det, och slutar för tidigt. Därför fixerar man flottören i "påläge" och löser styrningen vid sidan av.
 
prototypen skrev:
Det finns nivåbrytare från [länk], Du får förslag på 5 olika och de sätter du i ett skyddsrör vid sidan om pumpen och kopplar via ett mellanrelä. Sätt inte nivåbrytaren för lågt så pumpen suger luft.

35-888-52
35-888-86
35-889-69
35-889-77
35-889-85

Protte
Kan du ge exempel på hur hela lösningen ska se ut, vilket relä osv? Jag vill ha en givare för start och en för stopp. Tack....;)
 
tnt skrev:
Kolla hos Conrad

[länk]

Jag har den dyrare varianten och den har snurrat på utan problem i något år nu
kan du ställa in vilken nivå den ska starta på ?
 
Hmm missade det, nej det går inte vad jag vet. Jag kommer ihåg att jag var inne på om man kunde "trimma" flottören med frigolitbitar, men det blev bara funderingar.

Dock verkar vattnet inte gå högre än till halva pumpen innan den startar, jag har väldigt låg vattennivå nu så jag fick titta på smutsranden på pumpen
 
Liknande vippor som prototypen tipsar om och som är färdigbyggda för två nivåer och dessutom kan användas direkt med 230V manöverspänning för reläet kan ni hitta på : http://www.hemomatik.se/
Tex denna : http://www.hemomatik.se/bild_pdf/6nivavakt/niva_pdf/HMFB/HMFB-OO.pdf
Där finns även mer professionella men dyrare lösningar : http://www.hemomatik.se/bild_pdf/6nivavakt/nivarela/pdf/el22.pdf

En annan variant som jag själv använt och som är åt hempularhållet.

Ta en pressostat från en tvätt eller diskmaskin (kostar 0) och är justerbar i lämpligt intervall, tål dessutom strömmen från en mindre pump direkt utan mellanrelä. Sätt denna i en liten plastkapsling tilsammans med en standard akvariepump, mata luften via ett t-rör dels till pressostaten dels till en slang som dras ner till i närheten av botten av pumpgropen.

Lämpligt att placera utrustningen skyddat och dra endast en tunn slang ner i brunnen. Enkelt att justera in nivåerna på brytaren och samtidigt driftsäkert (+4år för tillfället).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.