A
Vi har nyligen skrivit kontrakt på en villa byggd 59 med källare, (platta på mark). i källaren har väggar reglats upp (ej golv). i en gavel så har det blivit fuktgenomslag som orsakat skador längst ned på väggen. Säljaren har informerat om att de tror en dränering kan behöva göras. jag har tänkt att slita ner de uppreglade väggarna och endast ha källaren till förråd.
Hur länge kan man vänta med dränering? ska det göras direkt? eller skulle man kunna vänta och se hur det blir av att bara ta bort riskkonstruktionen?

är helt novis angående detta. Besiktning är inbokat till slutet av veckan.
 
Ta bort det uppreglade och vänta och se.
Kommer säkert bli ett fin fint förråd.

Rinner det vatten på hösten eller lådor börjar mögla så kolla först var dagvattnet tar vägen.
Sen börja fundera på dränering.
 
  • Gilla
Wilhelm14 och 1 till
  • Laddar…
Kolla att vatten från stuprören leds bort ordentligt och att marken närmast husväggen sluttar bort från huset. Vi fick fuktgenomslag till och med i ganska nydränerad källare när rännan som skulle leda bort vattnet hade halkat snett så att vattnet hamnade vid husknuten istället.

Om du tar bort allt organiskt från väggar och golv och förvarar allt i hyllor som tål att bli fuktiga om ”fötterna” är väl det värsta som kan hända inne i källaren att det blir blött på golvet ibland och att putsen släpper från väggarna. Själva betongen tål lite fukt och vatten. En avfuktare kan vara bra om sakerna som förvaras i källaren inte tål hur mycket fukt som helst.
 
  • Gilla
Wilhelm14
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.