Hej

Inom en snar framtid kommer vårt fritidshus anslutas till kommunalt vatten och avloppsnät. Idag finns dusch, handfat, diskmaskin etc. anslutet till en tvåkammarbrunn. Vi har en mulltoa.

Nu när vi ska kopplas in på det kommunala nätet kommer jag att gå på i brunnen. Då slipper vi massa jobb med att dra nya avloppsrör. Det finns dock ett problem. Det avlopp vi måste dra till WC. Problemet är att krypgrunden på flera ställen är för trång att man inte kommer åt att krypa under huset. Att gräva ur grunden går inte heller eftersom det bara är berg under huset. Det samma gäller ute på tomten - bara klippor/berg.

Någon som har nån idé? I värsta fall får vi ta ut en firma som kan spränga men det blir dyrt.

Hur funkar det att höja huset från den grund det står på? Det är en murad historia, ser ut att vara leca-block eller motsvarande. Kostnad/problem som kan uppstå?
 
Kommer det bli avlopp med självfall eller pumpat? WC går väl till brunnen idag? förstår inte? Ska kommunens avlopp anslutas till tvåkammarbrunnen? Är det bara en toastol kan man väl byta den till en med pump?
 
De har ingen toa idag, mulltoa står det ju...

Går det att skjuta in rör från sidan av huset?
Tar ni upp golvet där toan ska vara och ni kan få ut en "pinne" eller något snöre kan ni använda detta för att sen träda på avloppsröret och knuffa det på rätt.
Fallet på röret kan ju bli knepigt förstås. Kanske ni kan höja upp toan lite från golvet i värsta fall?

Mvh,
Anders
 
Tänk utanför boxen. Du kanske kan dra avloppet utanför huset, runt huset. Huvudsaken är ju att du har fall hela vägen och avloppet behöver inte vara frostfritt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.