Vi funderade på att bygga Doppingen med Fiskarhedsvillan är det någon som har erfarenhet av företaget och vad tillkommer på priserna för själva huset?
 
Hej

Vi ska bygga ett Doppingen hus och får det vecka 43. Vi köper bara huset (byggsatsen) och stomresningen av dom. Allt annat tillkommer, så som tomt,grunden, VVS, elen,finsnickerierna o.s.v. HAr ni katalogen hemma är det bara att kika efter vad som ingår.

Den första försäljaren vi var i kontakt med var inge bra så vi bytte och han är vi super nöjda med. ;)

Vart tänker ni bygga?
 
strax utanför Örebro, på ett ungefär mellan tummen o pekfingret: totalkostnad...?
 
Vi räknar på att landa runt 1.5 miljoner och det inkluderar allt utom gräsmatta och blommer och sånt.Fast i det priset har vi också ett dubbelgarage plus att vi har bergvärme. :)
 
det låter bra! Lutar starkt åt detta, talade med dem idag och de har fn 21 veckor leverans.
 
Skruttgumman, vad har vattenborrning, dräneringsfält för avlopp, avlopp mm på ett ca kostat er?
 
Vi kommer att bygga i stan och är då anslutna till kommunens vatten och avlopp, vi kommer att få betala en anslutningasavgift på ca 90000:-

Vi behöver bara gräva från tomtgräns fram till huset och vad det kostar kan jag inte säga nu, vi kommer inte att börja förrens v. 33  
 
ok, vi fick precis en offert från FH och en uppskattning på vad de lokala entreprenaderna tar och vi hamna i första läget på 1,6 kan man slipa priser med FH?
 
frah79 skrev:
ok, vi fick precis en offert från FH och en uppskattning på vad de lokala entreprenaderna tar och vi hamna i första läget på 1,6 kan man slipa priser med FH?
Du betalar inte entreprenaderna till FH, utan direkt till firman som utför arbetet. FH är bara medlare & betalar inte för det.
 
Nu bygger vi inget Doppingen (fick inget bygglov på den... :'( ) utan ett Tärnan som är snarlik.Våran slutnota går på ca 2 milj exkl. tomt.

Då har vi ändå inte tagit så mycket tillval.
 
har ni byggt från 0. alltså fick ni borra bergvärme gräva avlopp o allting för att hamna runt 2 miljoner? eller varför drar det iväg så mycket?
 
Mycket grävning,vi har berg under och det ska vara sk bergrent dvs grävt ända ner till berg,och så fyllning på det,har inga exakta prisuppgifter men det var dyrt....

Och omläggning av vatten o avlopp...

Hantverkskostnaderna är hutlösa.Och vi har ju gjort en del tillval som golvvärme även på öv och plyfa i väggar.

Annat som drar iväg är t ex trapp (ingår en trist furu...),lite extra i köket såsom lådor istället för skåp och vi tog en massiv träbänkskiva (körsbär),uppgraderade vitvarorna ett snäpp med t ex självavfrostande frys,tystare diskmaskin osv.

Vi har försökt att hålla nere kostnaderna men vissa saker är såna som man ändå vill ha lite extra på.Prisuppgifterna från Fiskarheden är på det allra mest "basic" och ja många bäckar små...

Men fiiiint blir det ;)
 
Ja, det är ju trots allt en livsinvestering. Vi håller på för fullt med offerter just nu men hoppas vi kommer igång med grunden innan vintern...Vilken värme har ni, jord, berg eller?
Vi hoppas på att vi kan ta jord då det verkar(...) vara lite billigare.
Men jag hoppas på att vi hamnar på strax under 1,8.......
 
Vi har vattenburen golvvärme.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.