Hej. Har köpt ett hus nyligen som är ett 1-plans hus med sk torpagrund. Har haft besiktning och allting var grönt och så. Men sedan nu när sommaren kommit och det är så varmt så kommer det doft från vinden. Det är nämligen så att vi har en uteplats som är överbyggd med en liten del av taket och där kommer det doft och det kommer från vinden.

Det känns inte som mögel och jag har varit uppe och tittat och allting ser bra ut på viden, men väldigt varmt! Kan det vara så att det helt enkelt är för varmt så att isoleringen ger ifrån sig denna doft och sedan så är där ju ingen isolering alls där taket går över uteplatsen så då kommer luften och värmen ner där?

Kan jag göra något?
Någon som har några funderingar om detta eller haft liknande problem?

Tacksam om man kunde få lite hjälp här.
 
Kan vara isoleringen som luktar om man har bytt isolering.
Det tak du pratar om som saknar isolering kan jag tippa på att du inte behöver isolera eftersom du inte har den inglasad.
Om du har en bild på altan så kan man lättare se vad det kan vara.
Lukten kan komma från flera ställen, varmt tak m.m. du behöver inte vara orolig eftersom de har varit där och besiktat, men förstår att man vill få bort lukten.
Är det en frän doft?
 
Jag hade också en konstig doft på vinden i mitt förra hus blev mer markant ju varmare det var. Blev aldrig klok på vad det var, det luktade starkare vid gavlarna.

Vid köp av huset en varm vårdag besiktigade jag huset, normalt hade jag hoppat över detta då jag anser mig själv ha koll. Men där var så pass mycket ändringar och nya renoveringar att det kändes som vissa byggfel kunde vara svåra att se, samt att säljaren gick med på att dela kostnaden.

Besiktningsmannen kunde bara säga att det inte var mögel och allt såg ok ut, så han rekommenderade vidare undersökning för att svära sig fri. Det enda var en stor ansamling döda husflugor som anticimex tagit kål på, de borde inte lukta..möljigen att lukten från giftet kunde ha satt sig i isoleringen. Vinden rensades från flugor och specialist på området från en annan besiktningsfirma anlitades, men även han misslyckades med att fastställa vad det var som luktade..men allt var i sin ordning.

Det luktade varje sommar de fem åren jag bodde där, men det uppstod inga problem där uppe. Kan känna en svag svag antydan till samma doft i min nuvarande kåk.

/Danso
 
Vet inte men

Det blir fruktansvärt varmt där uppe ... känner inget utanför men uppe på kallvinden luktar det rätt mycket en varm sommardag. Min beskrivning

Bastu + lite lite unket
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.