Hej!

Vi har drabbats av en elektriker med sinnesförvirring, och han har glömt förbereda för dörrklocka. *sucka* Spånplatta och gipsskiva är redan monterade på väggen i fråga. Frågan är nu - ska vi stå på oss och kräva att han minsann fixar en fast installerad dörrklocka (vi hade inriktat oss på en snygg, rostfri knapp på utsidan) eller ska vi välja ut en trådlös dörrklocka? (Han får givetvis stå för kalaset hur det än blir...)

Någon som har erfarenheter av trådlösa dörrklockor? Får man hålla på och byta batterier hela tiden? Finns det några snygga? Vad är att föredra - trådlös eller fast?

Please help... :-/
 
Hej,
Skulle helt klart välja en fast dörrklocka, de håller längre och i längden.
Min erfarenhet av de trådlösa, är att de förr eller senare slutar att fungera.
Antingen på grund av batterierna (går ju att fixa ;)), eller kyla, fukt eller andra orsaker.
Tråkigt att behöva byta ut den hela tiden... :(

// Fia
 
K
Vi bor i ett gammalt hus och vår installerade dörrklocka förde ett riktigt oväsen! Vi kopplade ur den och har nu en trådlös som man sätter i vägguttaget i vilket rum  man vill, på utsidan sitter en liten nätt "knapp" som är batteridriven. Den har fungerat utmärkt i 1 år nu och vi har inte bytt batteri. Det är ju inte så att det drar batteri direkt eftersom den enhet som ringer går på ström. Dessutom kan vi välja mellan en massa olika ringsignaler  :)
 
Tack för era inlägg! Vi har nu vägt för- och nackdelar mot varandra och just nu pekar det mot en fast dörrklocka. Får se hur själva genomförandet går...
 
Beroende på hur stort huset är så räcker det kanske med en gammaldags portklapp? Då slipper ni all kabeldragning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.