Hej. Vi ska fixa iordning vår källare. Gammal betongkällare. En av delarna är att sätta dörrfoder. Vi ska ha kvar dom gamla dörrarna som är nymålade. Problemet är att väggen vid dörrkarmenna är ojön och går inte slätt med dörren. Någon sommar tips på hur man kan lösa detta problem? :) image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Åsa Lund
Om du inte vill foga runt dörren så får du bygga på karmen litegrann med en påsalning och sen sätta fodren.

Har även för mig att det finns lister som har en fasning på baksidan så att den tar upp höjdskillnader underlaget. De är nog inte tänkta som foder i första hand, men det kan funka ändå om det målas in med resten.
 
Det beror ju på hur mycket det är men den enklaste lösningen är ju att lägga fodren längs väggen och sen en latexfog på karmen i springan som blir.

Det lite snyggare blir ju att fräsa ur vägg eller foder och eftersom fodret är av trä lär ju det bli det lindrigaste. Fräs då ur baksidan på listen så den ligger jämnt mot både vägg och dörrkarm.
 
Du får söka på klackfoder för det är väl det du får använda men det beror lite på hur stor höjdskillnaden är men jag tror det finns med klackar som är 6-7 mm och sen uppåt.
 
Ja ja tänkte också på klackfoder. Men grejen är den att på många ställen är det plant :) får nog bli så att vi får fräsa ur foder där det behövs.

Vad är en påsalning?
 
Åsa Lund
En påbyggnad av trä, nästan som "förtjockning" - kanske slangord från Skåne, ber om ursäkt för dåligt ordval isf
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.