Vi har en diskmaskin, Cylinda, som är ca 11 år gammal och för några år sedan började det lukta illa om disken efter att den kört klart. Speciellt tallrikarna. Inte varje gång, men kanske 1 gång av 3. Det finns ingen synlig beläggning direkt men det luktar verkligen som en blöt hund (om ni vet hur det luktar). Vissa tallrikar luktar mer än andra.

Nu funderar vi på att skaffa ny maskin, för det finns ju ingen ekonomi i att diska allt för hand efter att ha kört maskinen. Man kan ju ringa hit en reparatör men det känns som ett sånt fel som är svårt att hitta i och med att det bara händer ibland. Retligt ändå om det är något enkelt att fixa.

Har ni någon liknande erfarenhet?

Vi har kollat att spolarmarna kan röra sig fritt, och vi kör på det varma programmet. Maskinen har inget fack för salt, bara spolglans (vilket vi har provat). Vi har också provat att köra sån där rengöringstablett/flaska som man ska göra ibland. Vi har tagit ut och kontrollerat spolarmarna som har varit rena. Vi har rensat filtret i botten av maskinen lite då och då, och vi har torkat rent gummilister och sånt. Vi ha även testat att köra med lite ättika i en skål, men inget verkar hjälpa. Ca 1 gång av 3 luktar det illa och vi kan inte se något mönster när det händer och inte.
 
Tack!
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Ja jag följer den tråden. Måste testa!
 
  • Gilla
Karlia och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.