Hej!

Jag bor i lägenhet, är på väg att köpa diskmaskin, och är inkompetent.

Diskmaskinen: http://www.elgiganten.se/product/vi...05SK/siemens-speedmatic-diskmaskin-sn45m205sk

Lägenheten är c:a 1 år gammal och förberedd för diskmaskin. Det ser ut så här under diskbänken:
http://postimage.org/image/gszwjxqij/ (fotot visar inte anslutningarna så noga, jag tror det är lugnt med dem, se nedan)

Jag tänkte också köpa till elgigantens installation:
http://www.elgiganten.se/product/vi...-vitvaror/INSTDISK/installation-av-diskmaskin

...och ett droppskydd:
http://www.elgiganten.se/product/vi.../DRIPTRAYDW60/aurora-droppskydd-60-centimeter

Det största problemet är att skåpet där diskmaskinen ska stå, är direkt TILL VÄNSTER om diskbänken. Den grå runda plattan som syns på bilden i skåpgolvet är en plastgrej med tre hål (ett litet för el som kan öppnas stort för att få igenom elkontakten, två större för vatten), och man kan lätt ta loss hela den plastgrejen för att få ett enda jättehål, c:a 9cm diameter. Det idiotiska är ju att denna lucka är i hörnet längst bort från diskmaskinen. Golvet i skåpet består av två spånskivor och två plastskivor (den inre spånskivan och plastskivan är ihoplimmade, och en massa tätningar runt rör osv). Det är kanske 0,5mm glipa mellan de två spån/plastskivorna så vet inte vad de tätningarna skulle hjälpa mot :)

Enligt Siemens hemsida är sladdarna och slangarna 130 och 170 cm, och det verkar ju inte vara långt nog. Jag har sett här på forumet att förlängningssladdar inte är att rekommendera, och när det gäller förlängningssladdar vet jag inte vad jag ska köpa för någon.

Så, vad gör jag? Vad är det "rätta" att göra - borra hål närmare maskinen själv? I så fall, saker att tänka på? Skita i elgigantens installation och ringa en vanlig rörmokare?

Och när jag ändå är här och frågar saker - är det något mer tillbehör jag behöver skaffa utöver dropplattan?

Jag antar att de rör osv som finns är tillräckliga. Det finns knapp uppe på kranen, ett tillvatten-rör som hänger ner (slutet på det göms bakom vattenlåset på bilden) som slutar med en "mutter" (vet inte vad det egentligen heter), och anslutningen till avloppet har ett litet svart plastlock (kan skymtas på bilden) som man verkar kunna pilla bort.

Elgig säger också att om maskinen har aquastop så måste man ha ett 10cm hål, jag hoppas att 9cm duger :) (vet inte heller om den har aquastop, står inte på elgigs beskrivning av maskinen men står på siemens hemsida)

Tacksam för all eventuell hjälp!

mvh Jan
 
kungmidas skrev:
Och när jag ändå är här och frågar saker - är det något mer tillbehör jag behöver skaffa utöver dropplattan?
Om det är en hyresrätt så behöver du kolla med värden om det är tillåtet att installera diskmaskin.
 
Tack för svar!
Jag har kollat det, hyresvärden säger i princip "det är förberett, måttet är 60cm, det måste göras fackmannamässigt", så det ska inte vara något problem.
 
På vilken sida sitter anslutningarna på maskinen? Om de sitter på höger sida bör det räcka...
 
Siemens har Aquastop ja. Den på tretti.se verkar onödigt dyr. Måste du förlänga så räcker det gott med den satsen för 315:-.

Går det inte att ta upp ett hål i mellanväggen längst in/ner i vänstra hörnet? Eller sitter sopkärlshållaren ivägen?
 
Det kan mycket väl gå att göra hål där också... Men jag gjorde faktiskt så, att jag beställde maskinen och skippade att köpa till installation, så får jag se när jag fått maskinen vad som behöver göras/köpas.

Tack för alla svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.