har en Samsung diskmaskin ca 4 år gammal. använt den i huset å funkat utan problem flera år å nu så ha jordfelsbrytare löst ut ett par ggr å då märkte vi även maskinen läckt vid luckan. kan läckan ha med att jordfelsbrytare slår ut?
 
Vatten kan absolut få en JFB att lösa. Men har ni kunnat lokalisera detta till diskmaskinen? - det finns många andra anledningar på helt andra platser som kan lösa en JFB.
 
de händer enbart när vi kör diskmaskinen. aldrig något annat så de måste va diskmaskinen.
 
Säg inte det...men sannolikheten är hög.
 
frågan är va de kan va annars. vi kan använda alla andra vitvaror å alla uttag å funka alltid men kör vi diskmaskinen så utlöser den sig oftast. inte alltid heller...
 
Är du säker på vart vattnet kommer ut? Droppar det från luckan eller kommer det vatten någonstans under?
 
tro de kommer från luckan. kollat alla tätningar å dom ser hela ut å sitter där dom ska
 
harry73
Vi har en siemens diskmaskin som också började läcka längs luckan. Det vissade sig att det fanns mycket skräp/fett i och längs tätningslisten. Jag tog bort det och läckaget slutade.
 
Om det läcker från luckan så är den nedre spolarmen ett väldigt vanligt fel. Ofta så är den trasig längst med skarven mitt över, vattnet skjuter då ut i sidled och tränger under skvalplisten i botten på luckan.

Det förklarar dock inte varför jordfelsbrytaren löser ut, kan inte tänka mig att vattnet läcker på någon elkomponent den vägen. Skulle det läcka i elutrymmet under maskinen borde den larma för vatten på maskinens bottenplatta. Men det kanske rinner längst någon kant och träffar någon komponent. Tar den jordfelsbrytare efter ett par minuter eller längre?
 
Har maskinen någon lampa/diod som lyser ner i golvet under programmet och slocknar den är klar? Om den får vatten på sig så ...
 
Sk kolla spolararmen imorrn å om den läcker något. svårt veta exakt vart de kommer ifrån men droppa från luckan när man kör så ska kika på de. sen tar jordfelsbrytare efter 10 minuter ca å ibland längre. lite olika.
ne de finns ingen lampa å kollat sladden bakom å den hel å ren.
 
A
Det läcker i maskinutrymmet troligtvis hål på sang som sprutar öve en elkontakt värmare etc.
 
electroluxaren skrev:
Det läcker i maskinutrymmet troligtvis hål på sang som sprutar öve en elkontakt värmare etc.
ä de värt försöka laga eller ska man köpa ny direkt? va inte så dyr trots allt.
 
A
Man måste ju kolla, vad det är.
Sen är det inte säkert att det går att fixa
Samsung lagerför inga reservelar i sverige
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.