Hej,
Hos oss är många taklampor monterade med dimmers, och efter att strömmen har gått och kommit tillbaka brukar dessa lampor blinka första gången man slår på dem. Detta blinkande varar i 10-15 sekunder innan det stabiliserar sig och lampan fungerar därefter normalt.
Samma skeende återkommer för varje individuell lampa och tändandet behöver inte ske i direkt anslutning till strömavbrottet för att det skall inträffa.
Sist strömmen gick betedde sig dock en av lamporna i badrummet annorlunda, då den fortsatte att blinka en mycket längre tid för att sedan slockna helt utan att kunna tändas igen. Vi tänkte att lamporna hade gått och har prövat att byta, men detta har inte hjälpt (Ifall det har någon betydelse så är det en halogenlampa).

Någon som har en idé om vad detta kan bero på?

Personen som bodde här innan oss var elektriker, och drog om elen, men vi har hittat en del märkliga lösningar här och där.

Tillägg: Vet ej om det är väsentligt men de lampor som blinkar har dimmers som man håller inne knappen för att dimmra, vi har en lampa med vrid-dimmer och denna blinkar ej.
 
Om man har fel kombination av dimmer och trafo till 12v spottar kan det bli så. Brukar fungera sen börjar det blinka mer och mer...
 
Intressant, nu kan ju inte jag så mycket om el över huvud taget. Är det alltså fel på själva dimmern? Vad gör jag åt det?

Rent ut sagt var det en jävla idiot som bodde här innan, trots att han var hantverkare så hade han inte silikonat i hålen i duschutrymmet, han har inte satt fast ena badrumslampan ordentligt (sitter ca 50 cm från duschutrymmet) och massa andra konstiga missar som borde vara självklara.
 
Blinkandet kan också komma ifrån dimmern om det är en universaldimmer som känner av vilken typ av last som är inkopplad. Detta sker en gång, sedan kommer den ihåg (fram till nästa strömavbrott). Dimmern har nu troligen gett upp. Har du tur kan du dock hitta en trasig finsäkring i dimmern. Plocka loss fronten och kolla.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.