Hej

Bygger ett uterum i storleken 2,5 meter x 4,70 meter. Köpte ett begagnat nedplockat uterum inkl kanalplasttak.

Nu är det så att uterummet måste placeras mot ett garage med förhållandevis låg höjd vid takfoten. Högsta punkt på uterumstaket blir 2,45 dvs på den inre bärlinan.

Skjutpartierna är 196 cm höga så planen är stlpar 95x95 197 cm höga och yttre bärlina 45x220 på det. Eftersom det inte finns mycket höjd att spela på är tanken att fästa takreglarna i balkskor i bärlinan istället för på det klassiska sättet uppe på bärlinan. Det vore omöjligt eftersom det då inte brir något fall på taket. Balkskor blir inte den mest estetiska lösningen så frågan är om det istället går att fästa en 45x70 regel i bärlinan och låta takreglarna vila på den? Jag misstänker att det är skruvarna och inte träet som är den svagaste punkten oavsett om man väljer balkskor eller en regel skruvad i bärlinan?

Nästa fråga är om 45x145 är tillräcklig dimension på takreglarna? Cc 107 cm eftersom det styrs av kanalplasten. Spännvidden 2.50 är ju dock inte sååå stor.

Det finns risk för rikliga snömängder men själva villans tak är också väldigt flackt vilket gör att takskottning blir nödvändigt vid mycket snö oavsett uterumstaket.

Vad tror ni om dels valet mellan balksko alternativt regel i bärlinan samt 45x145 takreglar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.