I surfandet hittade jag denna hemsida och vänder mig till er besökare på denna sida vad vi ska göra?!
Effter en besiktning av Anticimex innan husköpet kunde det konstateras rötskador i bjälklagen i kök, två hallar samt ett sovrum på nedre plan. Detta dokumenterades och med det som underlag tog vi offerter från ett antal byggföretag. Fastnade då för ett mindre, som verkade seriösa.

Vi bestämde med företaget att de skulle dränera om i botten och byta ut bjälklagen. Vi informerade om att vi skulle ha klinkers i de två hallarna och vattenburen värme i samtliga golv som blev utbytta.
När de sedan började riva upp golven i våras, sade en av deras hantverkare att i köket hade det inte behövts bytas ut några bjälkar då han kunde konstatera att de var friska.
Då vi frågade varför de trots allt bytte ut dem, fick vi till svar att så var ju beställningen.
Till sista hade de i alla fall gjort sitt jobb ( nytt underlag i marken under huset, och samtliga bjälkalag utbytta).
Nu lutar golvet så stolar och byråer står ojämnt. Kulor rullar och det diffar på flertal ställen nästintill 2 centimeter. I hallarna där klinkersgolven ligger har de lagt cc60. Golven knarrar och vi är helt enkelt inte nöjda. Golvet var så stabilt och bra innan renoveringen och nu känns det inte alls bra.
Vi anlitade en lokal besiktningsman som mätte golvet med laser och uppgav att vi inte kommer någon vart om vi vill processa mot företaget för toleransen på ojämnt golv är upp till 2 cm.
Vi har bestridit fakturan och de skulle återkomma men vi har fortfarande inte hört något ifrån dem.
Vi är novis i byggsvängen så vi vädjar om tips hur vi ska bära oss åt.
Tacksam för svar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.