För ett par dagar sedan så började det helt sonika lukta jäst på vår gäst toalett. Begrep inte varför men det luktar numera rätt starkt och dessutom så verkar lukten att dyka upp på ett helt annat ställe i huset på övervåningen. Har funderat på va fan det kan vara och börjar bli lite orolig. Varit nere i krypgrunden om det skulle kunna komma därifrån men där luktar det inte alls. På övervåningen där det har börjat lukta så är det dessutom inte över toaletten utan en våning upp och 5meter bort... Dock så går det inte exakt att lokalisera vart lukten på toaletten kommer ifrån. Katterna är inte heller speciellt intresserade något därinne.
Kan en död råtta lukta jäst?

Någon som har en aning om denna mycket mystiska lukt?
 
C
Henrik Ahlqvist skrev:
För ett par dagar sedan så började det helt sonika lukta jäst på vår gäst toalett.
Du får väl döpa om den till jäst-toaletten? Det kan inte vara grannen som håller på med brännvinskok? ;D
Nej, skämt åsido. Död råtta luktar inte jäst iallafall. Mögel?
 
Det funderade jag också på det var därför jag var nere i krypgrunden och tittade men såg ingenting och framför allt kännde ingen lukt.
 
cpalm skrev:
Du får väl döpa om den till jäst-toaletten?  
;D ;D ;D
 
Mmmm, svamp identifierar man gärna med jästlukt. Vi hoppas att det inte är det. Döda råttor och möss luktar annorlunda, sött och lite som unken källare.
 
Jäst - jo du kan mycket väl ha tex svamp. Vi har haft hussvamp och det luktade gott, faktiskt. Det luktade lite nybakat och lite jäst. Vi hade nog den agressiva sorten med brunt damm från sporer som kom ut genom springor i govet.

Leta - leta - man måste hitta källan. Vi upplevde inte vårt torp som fuktigt men under köksgolvet fanns det....! >:(

Det stor ofta att hussvamp inte går att få ordning på. Vi vet inte om vi har lycktas men har grävt nya diken, satt upp hängrännor, bytt golv (ingen isolering), bor-tvättat, grävt ur mer och lagt in mackadam, satt in ventiler, .....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.