Vi har nästan köpt ett hus som är byggt 91, inget är renoverat sedan dess så invändigt behöver det totalrenoveras, vi har en del yttre vi också vill göra bland annat måla om, och göra om tomten.

Nu til frågan vad krävs det för att få en byggnadskredit? Jag har alltid trott att det krävs att man ska bygga helt nytt men tittade runt lite på olika banker och då står renovering med också.

Någon som vet hur mycket man behöver renovera för att få en byggnadskredit?
Vi har en del sparade pengar som vi ska använda men det räcker inte till all renovering med pantbrev, besiktning, lagfart mm. Vi har inga andra höga lån, ett billån och ett så kallat blanko lån. Helst vill vi inte ha mer blankolån därav frågan..
 
Byggnadskreditiv kan man, förutom för nybyggnation, få vid utbyggnader eller mycket omfattande renoveringar. På ett hus byggt 1991 där ytskikten invändigt behöver bytas tror jag inte att det är något som banken anser att det behövs kreditiv till.

Ta ett snack med banken om vad de tror om att låna ut pengar till renovering, i någon form. De kan göra en genomlysning av er ekonomi, och i slutänden är det de som bestämmer vem de vill låna ut pengar till.
 
Gränsen brukar vara runt en halv miljon för byggnadskredetiv, skiljer säkert mellan bankerna. Det krävs tyvärr en massa saker för att man ska få det, bygglov, ny hemförsäkring, byggfelsförsäkring, färdigställandeskydd, besiktning, osv. Allt kostar pengar så om du kan låna pengar under andra former är det nog det att föredra.
 
Byggnadskreditiv är bara en låneform bland många andra. Det är inget att stå efter att få just den formen. Ett vanligt lån, där du förhoppningsvis kan använda din fastighet som säkerhet är väl det enklaste.
 
Eller nån form av renoveringskredit, som sedan bakas in i huslånet när renoveringarna är slutförda och värdet förmodligen/hoppningsvis ökat.
 
Tack för era svar! 500.000 kommer vi nog inte upp till, så det kanske är kört med byggnadskredit. Förstod nästan att huset var för nytt men man kan ju alltid höra med banken vad dom säger. vill ju helst betala så mycket som möjligt med egna pengar såklart. Men pengarna försvinner fort med renovering mm har vi märkt :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.