Hej!

Söker designade små vinkeljärn för att lägga en ganska tung glasskiva på. Kommer att ha ett beslag i varje hörn då skivan monteras mellan 2 väggar. Alternativet är att lägga den på ett par snygga L-profiler. Ngn som har ngt tips på detta?
 
Finns aluminium L-profiler i enmeterslängder (typ) på ditt lokala byggvaruhus, bara att kapa till rätt längd och borra skruvhål, snabbt, snyggt och enkelt :)
 
Ja det får bli plan B. Helst hade jag nog velat ha små små konsoller i alu eller rostfritt.
 
Kapa korta korta bitar då.. ;)
 
Bara och googla på typ vinkel rostfritt, finns företag som fixar det till en vettig slant, nackdelen är att d blir lite leveranstid :D
 
Har du kollat vad som finns hos de här?
GSAB
 
Tanken bakom det hela är att en härdad glasskiva ska förlänga våran köksbänk.
Köksbänken skulle egentligen gå tvärs över ett ganska lågt fönster i vårt kök. Men istället vill vi ersätta de ca 120 centimetrarna med en härdad glasskiva så att vi får in allt ljus. Glasskivan ligger alltså i nivå med övrig bänkskiva så det vore nice med ett vinkel beslag som inte "griper" om glasskivan på ovankant. Beslagen är tänkta att skruvas i sidan på de bänkskåp som övrig skiva ligger på.
Vår bänkskiva är 13mm så det vore fint med ett härdat glas i ungefär samma tjocklek. Finns detta och till vilket pris?

Tack för tipsen!
 
Det vore väldigt kul att få se en bild på resultatet när det blir färdigt, det låter spännande!

/Elin
 
Jag hade satsat på en L-vinkel ca 15x15 eller 20x20 mm längs hela djupet på bänkskåpen (600~630mm brukar det vara), det kommer inte att upplevas som "tungt" eller störande då de är såpass smala och skivan är såpass stor som den är.
Dessutom bär de upp glasskivan bättre och skapar mindre spänningar i glaset än vad 4 punkt"infästningar" skulle göra.

Och som kloka elin skrev, bilder för bövelen! :)

/D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.