Kan man dela en tomt på 1400 kvm till 2 tomter? Det står ett fritidshus på "ena halvan". Är det olika från kommun till kommun? Detta gäller Ängelholm. Har någon en aning om vad det kostar?
 
Det är väl bara att ta fram en förskärare och dela tomten. Svårigheten är om du skall dela på längden eller tvären; och vad kommer Nisse (från Manpower) att säga?  ;D

Lite allvar...; När det gäller en fastighet är det klart att det går att dela den till två lotter, så länge som delarna uppfyller, dels de allmänna kraven som ställs på en fastighet, dels samhällets krav i övrigt med tanke på den fysiska planeringen (stämmer överens med detaljplan). Det senare skiljer från kommunen till kommun och dessutom inom samma kommun. Man får alltså ta reda på vad kommunen har för intentioner med området vilket kan komma till uttryck i en detaljplan eller någon annat planeringsinstrument. Stadsbyggnadskontoret i kommunen kan hjälpa dig med upplysningar om detta.

Lantmäterimyndigheten tar betalt per timme. Kostnaden för att dela en tomt är allt från 10 000 kronor och uppåt. Är det inga meningsskiljaktigheter kan man alltså hamna på denna lägre nivå med en s. k. avstyckning. Om det däremot är tvist mellan samägare måste fastigheten klyvas och det kostar mer. Likaså kostar det ju mer om kommunen protesterar. Närmare upplysningar kan du få av Lantmäterimyndigheten.

Lycka till!  :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.