Har ett knappt 2 år gammalt 2-planshus där det börjat lukta illa i ett av rummen på övervåningen. Vi tycker inte att det luktar mögel utan mer unket eller gammalt. Vi upplever också att lukten kommer och går, vissa dagar luktar det väldigt mycket och andra dagar inte alls.

Vi har kommit fram till att lukten kommer från golvet. Det är samma typ av golv på hela övervåningen men lukten är bara i ett av rummen. Golvet är ekparkett och under ligger spånskiva på träreglar.

Vad kan lukta illa i ett nybyggt hus om det inte är mögel? Någon som har några idéer?
 
Vi har undersökt detta i vårt hus ganska omfattande. Vi tyckte inte att det var mögeldoft, men det var det enligt de som har erfarenhet av doftande krypgrunder.
Det som skulle kunna lukta är:
*Mögel (om fukt kommit in i vägg tex utifrån eller från vattenledning)
*Byggnadsmaterial
*Döda möss (vi hade en hel del gammalt musbajs i golvet på vår övervåning, de kan ta sig in varsomhelst...)

Lycka till med undersökningen!
 
Vi har exakt samma i ett rum i vår nyligen renoverade utbyggnad.
Det kommer och går och jag blir inte klok på det. I innertaket har vi bytt isolering efter alla konstens regler. Det hade regnat in lite grann där, men läckaget är åtgärdat och rummet fick stå flera månader i somras utan isolering så att spånten fick torka ordentligt. Golvet är omlagt och golvspånet var i torrt och fint skick. Jag har letat och försökt komma på vad lukten skulle kunna bero på men står frågande kvar.
Det luktar syrligt tapetlim rätt svagt på nåt sätt.

Nån??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.