Dåligt dränerande stuprör, dolt fel?

--------------------------------------------------------------------------------
Hej, vi köpte ett hus för 3 1/2 år sedan, ena halvan av huset är utbyggt 02-03 och i den delen har vi nu problem. Häromdagen upptäckte vi att det stod 1/2 m vatten i krypgrunden som vi nu har pumpat ur (närmare 30 kubik).

Vi ville ta reda på var vattnet kom ifrån...Stuprören var fulla av vatten, så vid en grävning idag av utloppen till stuprören (den nya utbyggda delen) så följde vi rören under mark för att se var dom tog vägen, och de hade bara grävt ner stuprören i marken ca 7 m från huset, de ledde ingenstans...ingen brunn/stenkista... Det ena stupröret som befinner sig bakom huset tar emot vatten från ÖVER halva taket och slutar i jorden, hade dom tagit det andra stupröret som är bakom det nybyggda då hade dom haft ett dike från det stupröret ca 10 m bort.... Vi bor på landet.

Imorgon ska vi kolla dräneringen runt den nya delen.

Är det här ett dolt fel?

Vi vet inte hur vi ska gå tillväga vi måste få helt torrt i krypgrunden, det här kommer ju att kosta en del.
 
Är ni säkra på att vattnet kommer bara från stuprören. Tycker det verkar vara lite för stora mängder för detta.
 
Nej, vi tror att det är en väldigt dålig dränering också runt det nybyggda... men det får vi se idag, vi har en liten grävmaskin här som gräver ett nytt dike nedanför huset mellan grannens tomt och våran, vi trodde att det var orsaken, så nu har vi ett dike runt hela tomten! Men vi börjar misstänka att dräneringen inte är så bra eftersom stuprören inte mynnar ut i något, utan bara nergrävda i jorden.

Det är iallafall inget rör som läcker (ingen högre elförbrukning av vattenpumpen från den egna brunnen)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.