På kort tid rapporterar Dagbladet i Sundsvall om två dåliga överlåtelsebeskiktningar utförda av Anticimex, en på Alnö och en i Matfors.

Du kan läsa blogginlägget här: Dåliga besiktningar av Anticimex
 
Vi köpte sommaren 2009 ett hus i Smygehamn. Vi anlitade Anticimex för att göra överlåtelsebesiktningen och bad dem vara extra noggranna med allt som har med fukt att göra. Det var det enda som kunde ändra oss i husköpet påpekade vi.

Besiktningen gjordes och man konstaterade att tapeterna samt mattorna i badrummen var av äldre modell och förmodligen skulle behövas åtgärdas inom en snar framtid.

Efter sex veckor får vi ett läckage i badrummet på övervåningen. Vattnet ordagrant rinner ner längs med väggen och droppar nerför trappan ner i nedervåningen.
När vi får hit byggfirman som ska ta sig an badrummet, kan de konstatera att rörledningarna är desamma som 1979 då huset byggdes. Man har då skurit upp snittar i mattan för att rören ska kunna sticka upp. Detta finns under badkaret.
När man river upp mattan, kan man konstatera att det dessutom finns äldre fuktskador under den.

Vi kontaktar Anticimex och får till svar att "Det ligger inte i besiktningsmannen uppgift att flytta på badkar"...
I vår lilla värld åligger det dock i deras ansvar att upptäcka fel, oavsett var de befinner sig. Fuktskador är helt klart sådana fel. Likaså feldragna rörledningar. Detta står i de broschyrer de sänder ut. Men ligger detta under badkar gäller det alltså inte längre.

Så för er som tänker anlita Anticimex i framtiden. Se till att flytta på allt som går att flytta så de kan komma fram överallt.
 
G
Precis som det står i bokningsbekräftelsen så skall uppdragsgivaren se till att besiktningsmannen kommer åt överallt...tex. bakom ett badkar osv. Tydligt och klart!
 
Anticimex är bluff o båg. Vid vår besiktning var vi på vinden det stod en (1) kartong däruppe och det var lagt golv o 1,8 m ståhöjd. Vi observerade att takstolarna skarvats o frågade besiktningsmannen om detta som diskuterades i ca 10 min medans vi båda undersökta alla takstolar. Sen kom utlåtanden i skrift : vinden obesiktningsbar, belamrad.

Snacka om att vi blev förvånade. Vid diskussion möttes vi av :nej, det var lådor (fel i sig då det var en låda) på vinden så den gick inte att besiktiga.

Fy fan.....o detta betalade vi 15000 för. Aldrig mer anticimex
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.