Hej
Varje sommar har vi slamtömning och varje år börjar det lukta väldigt illa i badrummet närmast brunnen. Det brukar hålla i sig flera månader alltså upp mot ett halvår. Det spelar ingen roll hur ofta vi spolar i kranar eller liknande. Stanken är stark och kommer direkt, samma dag som slamtömning gjorts. Det har varit så här de senaste 6åren typ.

Vi har en krypgrund och badrummet närmast brunnen ligger säkert 1meter ovanför brunnen som ligger ca 30meter bort. Jag vet inte om det påverkar. Det är bara i det rummet det börjar lukta illa, längre bort från brunnen i huset har vi ett till badrum, tvättstuga och teknikrum med brunn (och kök såklart). Vi har också klurat kring om det har att göra med när vi tillskapade vår tvättstuga då det var ungefär, vad vi minns, i samma veva som dessa problem började. Men varför luktar det bara i samband med slamtömning?

Vi har kollat i grunden och det finns ingen indikation på att det är något annat än att det kommer från avloppsbrunnen.

Någon som har tips på vad det kan vara, eller vad vi kan göra? Om man ska prata med någon professionell, är det då rörmokare som borde ha koll?

Vi ska renovera det andra badrummet och kommer då bara kunna använda detta badrum och det vore ju trevligt om det inte framkallade kräkningar varje gång man behövde gå på toa/duscha 😅
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.