Har hört att handeln har grymma marginaler på färg och att det lönar sig att pruta och ställa återförsäljarna mot varandra speciellt på fasadfärg.

Har tänkt satsa på Jotun Demidekk för fasaden. Hur många procent tror ni man bör kunna göra på denna? Och vad har ni betalat per liter av denna färg när ni köpte den?
 
Det stämmer att marginalerna på byggmatriel är goda, färg inkluderat. En yrkesman, målare i detta fallet, har bortåt 40% rabatt på listpriser. Begär alltid prisförslag, jag tror dock du får svårt att pruta mer än lite grann av den enkla anledningen att du köper för lite. En målerifirma köper mer färg per dag en du gör för hela jobbet...

Prova, pruta om det går, annars får du väl bita i det sura äpplet ?
 
Det beror väl helt på vilken kontakt du har med färghandlaren och vilka volymer du köper ;)
Är du en köptrogen kund i butiken eller om butiken ser dig som en möjlig framtida "köptrogen kund" så är förhandlingsläget bättre.

Själv handlar jag nästan all färg på ett och samma ställe och har tillräckligt bra rabatt för att inte handla någon annan stans. :p
Självklart varierar rabatterna på olika produkter.

Om du kommer in som "okänd" och tror att du ska kunna få "Målarmästarrabatt" utan att ha målerifirma går du nog besviken ut från butiken.

Själv trivs jag med gamla hederliga specialistaffärer och håller mig gärna borta från byggvarujättarna om jag inte ska köpa något på "reapris". Att gå in på Ba...us eller K-...ta och få riktigt bra rabatt som privatkund tror jag inte på :)
 
Kolla om du kan få ett konto med rabatt hos någon handlare. Vi hade turen att träffa en bra säljare på den lokala färg och järnhandeln för många år sedan som fixade ett konto så vi har sedan dess haft mellan 10-20% på det mesta vi köper där, vilket gör att de många gånger är billigare än exempelvis Jula och på köpet får vi dessutom en fantastisk service och inte minst hjälp från kunnig personal som ser till att vi får rätt grejer.d^_^b
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.