M
Har en Wilo cirkulationspump i en fjärrvärmeväxlare från Cetetherm, har haft problem med att pumpen stannat vid några tillfällen och att det susar väldigt i elementen om den går på högsta läget.

Idag hade den stannat igen, skruvade på mässingsskruven i mitten för att komma åt axeln men då började det spruta vatten, fick igång pumpen genom att knacka på den. Är pumpen kass och behöver bytas?

IMG_2805.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Kan en Wilo Yonos-PICO 25/4-130 hos Rinkabyrör vara en lämplig ersättare? Jag mätte upp att det är ca 130mm mellan anslutningarna på den gamla pumpen. Enplanshus med källare så maxhöjd 4m lär inte vara några problem.
 
Du ska ha en som heter 15 i beteckningen istället för 25. Det beskriver vilken gänga pumpen har. Annars är ju längden rätt och den har också rätt pumpegenskaper. 4an i beteckningen beskriver pumpens maximala tryck i meter vattenpelare. Dvs 4m eller 0.4bar.
 
  • Gilla
mnils
  • Laddar…
Krilleman
Om du vill ha en Yonos PICO så är korrekt RSK 5761781.

Sök på den siffran med endast svenska resultat så får du upp flera internetbutiker som saluför den!

Dahl har den lagerlagd på centrallaget i Kallhäll om du känner någon som har konto där.
 
  • Gilla
mnils
  • Laddar…
M
Tack så mycket för hjälpen, kan ju vara lämpligt att köpa en pump med samma gängor, blir klart enklare att montera den :) Rinkaby har bara Grundfoss i den dimensionen och den kostar 800:- mer, tackar krilleman för RSK nummret så jag kan köpa en Wilo till lägre pris på nätet istället. Är väl ingen större skillnad på dem vad jag kan se.
 
Kolla bara att det finns plats i skåpet för en Yonos PICO, den är lite större baktill,. Annars brukar man också kunna köpa bara motordelen till en vanlig Wilo. Då slipper man byta hela pumphuset utan bara motordelen med två insexskruvar plus elanslutningen.
 
  • Gilla
mnils
  • Laddar…
M
Kikade på den igen igår och det är minst två dm plats bakom samt rätt gott om plats vid sidan och fram så en något större modell blir inga problem att få plats med. Tack för hjälpen!
 
4 har inte med husets höjd att göra, den står för differenstrycket pumpen maximalt kan bygga upp. Eftersom du har 4 idag så blir det säkert bra igen, men om du har ett hus med långa enrörsslingor eller långa rörstråk av andra anledningar så kan en pump med högre dynamiskt tryck vara bra. Höjden på huset påverkar det statiska trycket, men eftersom ingen villa är högre än 60 meter så behöver man inte fundera på det :)
 
tjenixen
lånar tråden
har samma pump cetetherm,kört på 2 i alla år.
nu börja den lampa osv så byta.
drog i en wilo yonos pico
15/1-4 (row)
allt frid o fröjd men sen börja säkerhetsventilen läcka/droppa (9bars ) blå
så byta den till en ny,men ser ut som det kommer någon droppe endå då o då
kör nya pumpen på 2an.
några tips
 
O
9bars säkerhetsventilen sitter på vattnet.
Den har inget med pumpen att göra..
 
oki kommer inget mer vatten nu
men kom vid byte av cirk..
lite komiskt hehe
 
O
Kanske att du fick höjt tryck på varmvattnet när du stängde av cirkulationen så ventilen öppnade.
 
Japp säkert
För nu läcker det inget mer.
Allt e frid o fröjd.
Till nästa grej havererar hehe
God jul på er
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.