En karm är trasig pga misstag av en markisfirma och måste nu bytas. Firman som får stå för kalaset vill ju naturligtvis lägga ut så lite som möjligt för det, men tror ni att det är rimligt att plocka ut ett fönster utan att sabba runt omkring?

Här är förutsättningarna:
Utvändigt finns en putsad fasad (STO) med en fog emellan puts och karm.
Invändigt en marmorbräde, trä eller nån sorts skiva runt övriga delar av karmen. Mot skivorna är tapeten fäst.
Fönstret komme plockas ur innåt.

Snickaren som ska göra jobbet trodde att tapet och fönsterbräde kommer att ryka, liksom risk för skador på putsen. Putskillen som putsade huset håller med.

Markisfirman tror att allt är helt och bara att sätta fönstret på plats igen.

Vad tror ni?
 
Kommer som du säger bli lite svårt (läs: omöjligt) att byta fönstret utan åverkan på omkringliggande inredning. Är väldigt svårt att byta ett fönster utan att förstöra, men med lite skicklighet och en hel del tur så brukar man kunna rädda iaf den ena sidan

Men då du inte står för det själv så är det väl bara att sabba på och skicka räkning på omtapetsering samt omputsning av hela huset ;)

 
Ja, det spelar ju inte mej nån roll...
Bara det att det är ett helt nybyggt hus, annars voredet bara att trasa sönder och göra en extreme home makover :)
 
Vad som än händer, så får väll markis killen eller den firma som utfört arbetet betala. :-/ Har han tur så e det bara att byta rutan som han säger. Och har han otur så blir det mera jobb.
Själv så skulle jag tro mer på snickaren och på den som putsat huset. Dom om nån borde väll ha lite begrepp om vad som kommer att hända vid detta ingrepp.

Markis killen kan fortsätta sätta markiser om det är det han e bra på. Och överlåta fönsterbyte till dom som kan. Sen får firman betala skadan och förhoppningsvis så kanske dom e mer nogrann och försiktig nästa gång dom utför ett arbete.
Och självklart vill dom komma undan så billigt som möjligt ,det vill vi juh alla.

Lycka till och hoppas att det löser sig för dig.
 
Inget gick sönder!!!!! :)

Förutom lite puts på plåten under fönstret. Men det är fixat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.