Å, drömhuset finns att köpa men har inte varit bostad tidigare. Vi behöver göra ett överslag för hur mycket som kan vara rimligt att betala för själva huset.

Någon som vet mellan tummen o pekfinger vad man ska räkna med i pris för ett att riva bort lysrör i taken o få mer trevlig belysning?

Är idag gamla samlingssalar o skolsalar om 40-50kvm fullproppade med lysrörsarmaturer. Om det är att sänka taket o sätta in spots istället? (Tänker om det ändå behöver sänkas om vi ska ha in mer ventilation om vi byter till effektivare uppvärmning.? Eller vad är bästa lösningen?

Vad kan det gå lös på för ett rum? Synpunkter etc varmt välkommet!!!

Material: ?Kr
Arbetskostnad: ?kr
 
Riva belysning är ju inte speciellt tidskrävande, förutsatt att det ser bra ut i övrigt med elen. Sen är det nog svårt att prata priser på ett forum. Bästa är nog om du kontaktar några lokala firmor och ber dom komma ut och kolla.

Kan ju bli väldigt smärtfritt om man kan ha kvar "matningarna" till lysrören för den kommande nya belysningen.
 
ja, precis, det jag tänkte om "matningarna" att behålla dom. Så om man gör det o så nytt innertak o spots. Eller om det går att använda samma innertak kankse...

Jo, får vettigast pris av ett företag, men mest att vi behöver veta om det går på 10 000 för hela huset eller 500 000 typ... försöker få ett snabbt överslag på rätt många saker så vi vet hur mycket det kan vara rimligt betala för huset... Blev liksom lite akut situation efter lite slösurfande på hemnet ;) Drömhuset ska inte bara finnas där när man inte riktigt tänkt sig.
 
Hur gammal är elen överhuvudtaget? Kanske rör sig om lite mer än att bara byta belysning....
 
Vad jag fått veta så ska den vara "ny" från -99.
ska kolla upp det närmare i veckan så det verkligen stämmer...
 
Elektriker kostar väl någonstans mellan 375-400 kr / tim, hälften får ju dras av ROT. Förberedelser inför takbelysning tar nog inte speciellt lång tid om nu elen i övrigt inte behöver åtgärdas.

Är det en elektriker som jobbat ett tag så kan han komma med förslag och idéer om hur ni ska sätta spotsen samt vilken armatur som ska användas. Eventuellt om det ska användas potter osv...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.