Hej!
Efter att ha upptäckt att det stått vatten i torpargrunden vilket har lett till mögelangripen blindbotten så installerade jag avfuktare i grunden. Idag ligger det grus & fuktspärr och avfuktaren arbetar på bra. Jag bytte ut det mest angripna och trasiga delarna av blindbotten till oljehärdade trossbottenskivor.

Anticimex som installerade avfuktaren påstod att det mögelangripna ej skulle behöva bytas ut då avfuktaren mer eller mindre "dödade" möglet. Stämmer detta?

Finns idag kvar en mängd material i grunden som har en väldigt ytlig tillväxt av vitmögel, virket är lite slitet och har blivit mörkare men det är torrt och ser ändå ut att vara i hyfsat gott skick.

Tacksam för svar,
 
Möglet dör själv om grundproblematiken är åtgärdad och fukten minskat. Lite rester är inte farligt och gör inte att det på nåt vis sprider sig om det bara handlar om vanlig påväxt vid fuktigt klimat.
När allt torkar så dör det som sagt och det blir bara visuellt fult. Det finns ändå miljarder nya sporer i luften helt naturligt som bara väntar på boplats.......
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.