Vårt trallgolv behöver bytas ut.

Vad vi sett så är nuvarande stomme fräsch och inte röten, kan man behålla den och lägga ny trall på den gamla stommen eller behöver man byta ut den också?

Vi är inte det minsta händiga och behöver kunna göra det själva.
Vi tar gärna emot tips!
Trallen är ca 4*7 meter.
 
  • Gilla
nilandson
  • Laddar…
Japp så länge stommen ser bra ut så går det bra att byta bara trallen. Det är enkelt gjort med skruvdragare. Se till att ni köper rätt skruvar bara så de inte rostar första året. Det finns mängder med olika "rostfria" skruvar, välj skruvar med korrosivitetsklass C4 / syrafast A2. Typ dessa https://www.jula.se/catalog/bygg-oc...ria-skruvar/trallskruvar/trallskruvar-302265/
Frågar du i valfri byggvarubutik kan de peka dig till rätt skruvar.
 
Tack

Vi hoppas att det inte är så svårt, vi har frågat runt bland familj och vänner men ingen som är speciellt sugen på att hjälpa till.
Har kollat mängder av Youtube-klipp och läst på så jag tror jag vet hur vi ska gå tillväga.
 
Ja det är enkelt. Ett prisvärt tips är att det i vissa fall kan gå att sätta tillbaks samma trall upp och nervänd som en slags livstidsförlängning. Då undersidan ofta kan vara i ganska fint skick fortfarande. Byggde själve en helt "ny" altan av begagnat altanvirke. Den på bilden hade nog legat 8-10 år då vi fick den. På bilden nylagd och nu har den legat ytterligare 4 år och den funkar fortfarande bra tycker vi.
Nybyggd altan av återanvänt trä med pergola bredvid rött hus och gröna rankor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.