Hej.
Är det svårt att byta tvättställblandare? Har lite frågor. 1. Behöver man ha specialverktyg? Tror inte en vanlig skiftnyckel räcker. Eller? Syftar på den långa pinne som ska dras åt. Blir svårt och komma åt den med skiftnyckel.
2. Kan man borra i kakel med vanlig borr? Tänkte borra dit handdush hållaren till blandaren. Har ifs en större kakelborr. Men ville helst borra med mindre borrhuvud.
3. Ska man borra i fogen eller själva kaklet? Och hur vet man att det inte sitter rör dör jag ska borra? Är rädd och komma åt nåt då vi inte har synliga vattenledningar i badrummet. Allt är bakom kaklet
Tacksam för svar
 
1. Det beror på blandare, finns eventuellt en skruv som kräver en speciellt lång nyckel. Finns billigt på bygghandeln eller låna av grannen.

2. Ja det går med ett betongborr men är inte att rekommendera. I så fall tejpa med maskeringstejp där du vill borra, skrapa ett litet hål med en syl och kör sedan väldigt försiktigt tills borret fått bra grepp. Tejpen gör så att du inte glider med borret.

3. Helst i plattan eftersom du riskerar att skada fogen som är mjukare och har sämre hållfasthet. Det blir således mer utsatt för fukt än vad ett hål i en platta är.

Glöm inte att lägga silikon i skruvhålet innan du skruvar in skruven.

Angående att hitta rör i väggen så finns det inget riktigt bra sätt.
 
Tack för svar.
Det är en Mora blandare som ska bort och en Gustavsberg dynamik från bauhas som ska in.
Heter verktygen montering och justeringsverktyg? Hittade nåt liknande på Biltema.
Tack för tipset angående silikon.
Undrar hur mycket det kostar om man skulle anlita nån? Säkert dyrare än blandaren själv som gick på 1300kr
 
En annan fråga. Kan man limma med nåt special lim så att den hålla handdush huvudet istället för att borra? Den väger inte så mycket
 
BirgitS
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.