Hej
Har stora trädgårdsland på vår tomt som är inringade med slipers.
Vill plocka bort land och trä och bara göra gräsmatta.
Verkar vara en salig blandning av växter i jorden.

Frågan är om man måste forsla bort massa jord och lägga på nytt för att få en fin gräsmatta?
 
Verkar osmart att forsla bort prima trädgårdsjord (som kanske föregående ägare har jobbat i flera år med att förbättra!). Om problemet är att det växer en massa växter så lägg en svart plast över i ett år, sedan är växtligheten borta och du kan jordförbättra och plana ut som du vill för gräsmattan.

Om du inte vill vänta så länge så gräv upp och lägg i en hög med plast över så multnar växterna. En hög liggande med matjord behöver man alltid när man har trädgård.

Om det är äkta järnvägsslipers så räknas de dessvärre som miljöfarligt avfall. Brukar kosta en slant att bli av med på kommunens återvinningscentral.
 
Tackar för ditt svar!
Jag har nu grävt upp stolparna och kapat dem i mindre längder för att kunna forsla bort dem. Verkar vara kraftledningsstolpar. Är det miljöfarligt avfall?

Började regna idag annars hade jag tänkt rensa bort lite växter :)
 
Är det kraftledningsstolpar så är de impregnerade med något, sannolikt kreosot och då ska man inte elda upp dom hur som helst på egen hand. Blir giftig rök och troligtvis giftig aska också. Känner du kreosotlukt när de värms av solen?

Hör med kommunens återvinningsstation hur man blir av med denna typ av avfall......
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.