Jag har målat om vitt och har gamla gula kåpor på uttagen och de vill jag ju gärna byta. Problemet är var man ska hitta bara dem. Överallt där jag letar får man med hela innanmätet och då kostar det ca 200kr/uttag vilket ju är snuskigt dyrt! Det lär ju finnas fler som bytt ut dem? Hur har ni gjort?
 
Vad jag vet, så finns inte ny plast att få tag på, oavsett märke. Så det blir till att köpa nya.
 
Är det gamla gula så är det säkerligen apparater som inte finns på marknaden längre i alla fall och därmed inga reservdelar och skulle det vara så att utseendet är lika för att dom är så pass nya att dom till synes ser ut som dom som nyss kommit från fabrik så betyder det inte att det passar då "innanmätet" under åren gjorts om och därmed insidan på "locket" också.
På nya grejer så går det att få tag på lösa delar men kanske bara för fackfolk och priserna skiljer inte så mycket jämfört med att köpa kompletta uttag.
 
Jag brukar måla uttagen/kåporna i samma färg som väggen, speciellt lamputtag nära tak. Brukar bli bra, och osynligt. Du kan ju försöka, i värsta fall får du köpa nya ändå.
 
Ska man måla dem så får man nog spraya med burk eller nåt för märken efter penseln på uttag är nog bland det fulaste som finns.

//Patrik
 
Köp inte på dig en massa skit, ska du prova en lågrpisprodukt så börja då med att byta ett uttag och göra en utvärdering.
 
Jag håller med Apprentice.

//Patrik
 
Blodsoppen
Prova att lägga kåporna i vattebad med några matskedar bakpuler i och låt stå över natten. Dom blir vita och fina igen. annars säljer Harald Nyborg billiga elprylar.
 
villvinnapålotto skrev:
Prova att lägga kåporna i vattebad med några matskedar bakpuler i och låt stå över natten. Dom blir vita och fina igen. annars säljer Harald Nyborg billiga elprylar.
Inte om det är den gamla modellen som redan är lite gulaktig jämfört med fjällvita uttag.
 
Jag har bytt samtliga uttag i huset (ett 30-40 tal) av samma anledning som TS och köpte mina på byggmax. Har inget att anmärka på dem varesig vid installationen eller fuktionellt vid användande, ännu i vart fall. Hur länge de håller vet man ju inte...

Men jag ser på bilden som länkades in här att de inte ser likadana ut som mina längre så det kan nog vara smart att köpa ett och testa först.

Malmbergs uttag har jag själv dålig erfarenhet av vid flera tillfällen och jag har sett fler här på forumet säga samma sak. Det krävs en mindre handslägga för att få i en kontakt i dem...
 
Det finns bättre metoder att återställa gulnad plast:
http://retr0bright.wikispaces.com/


Jag håller för övrigt med Patrik_Hed, penselmärken på elinstallationsprylar är verkligen bland det fulaste som finns.
 
  • Gilla
mika m
  • Laddar…
Om jag nu skulle byta insatsen också har jag en fråga. Det ligger en jordkabel bakom uttaget som inte är inkopplad i det ojordade uttaget. vad kan det bero på att de valt att inte sätta dit det? Att man måste ha samma i varje rum eller? Om det bara är där som jord är framdragen ska jag ändå skita i att koppla in den bara för att alla andra uttag är ojordade?
 
Om inte alla uttag kan jordas i rummet, då ska alla vara ojordade. Hittar du en skyddsledare bakom alla uttag, eller kan dra fram en till de uttag som saknar, så kan du ju koppla in den. Dubbelkolla att skyddsledaren verkligen är inkopplad i centralen också! Dvs mät mellan uttaget och centralen eller annan jord.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.