flyttade hit i november och använde inte det vattenburna värmesystemet något under vintern så vet inte riktigt vad det behöver för framledning vid kyla. Huset 100år gammalt på 113kvm+40biyta med 3-glas fönster. körde med luftvärmepump och lite stödeldande i braskamin när det var som kallast. Men det står en gammal albin combipanna 720f i källarn som gått på olja som ska tas ut och sätta in en ny 40kw vedpanna med 2000l ackvolym.

Det jag funderar på är att det inte är så många radiatorer i systemet, 3 på nedervåning plus en stor handdukstork i badrum. 3 st på övervåning och ett litet på toa. alla element ser ut såhär, detta är från köket. 20150618_140212.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


de är 1200mm långa ca 70 djupa 45mm mellan sektionerna. känns som det kommer bli en väldigt hög framledningstemp när det är kallt ute?

4 av husets radiatorer har nyare smalare kopparrör. Men går det med dessa gamla grova rör att byta elementen mot nya tex dubbelpanel kompaktradiator med samma mått som enl rinkabyrör ger ungefär dubbelt så mycket energi vid samma temp. eller måste man byta rören också till dessa radiatorer?

Med Vänlig Hälsning Erik
 
Det går att byta radiatorer utan att byta rör men de där kommer fungera alldeles utmärkt, det som stör mig är att det saknas en strypventil på returen, det nedre röret. Om antalet räcker till beror på storlek och placering ift hur huset ser ut.
 
  • Gilla
Hyltran från Veglemyren
  • Laddar…
P
Tycker du ska ha kvar dessa gamla radiatorer fungerar utmärkt även idag samt passar bättre i äldre hus men men smaken är som baken. Blir inte snygg övergång om du ska byta till nyare radar men klart det går.
 
  • Gilla
Hyltran från Veglemyren
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.