Vi har en altandörr med två fönster i (ett undre och ett övre med en karm emellan). Nu ska vi installera en kattlucka i det nedre fönstret men inser att det är bättre att byta ut det fönstret mot en skiva av något slag där vi installerar kattluckan. Min fråga är om man kan plocka ner dörren och lämna in den till en firma som byter ut fönstret mot det som passar bäst ihop med kattluckan? Och hur löser vi bäst faktumet att vi är utan dörr under tiden? Tacksam för svar!
 
Lokalt snickeri bör kunna byta ut glaset mot lämpliga skivor.

Dörrhålet kan man sätta igen med två/tre OSB-skivor samt reglar som man skruvar fast i varandra. En skiva på insidan och en på utsidan samt eventuellt en i mitten å reglar mellan skivorna.
 
  • Gilla
Ansy70
  • Laddar…
Är ju fint med glasad nederdel på dörr. Kan du inte ta ut glaskassetten och åka till ett glasmästeri. Be dem göra ett runt hål i alla glasen. Täta noga mellan glasen med silkon runt hålet och alla glas. Du kommer tappa en del av isoleringseffekten då du inte längra har något vakuum mellan rutorna men det kanske du kan leva med. Hitta en lämplig kattlucka som du skär till luckan så den blir rund och fungerar.

Risken är att du får kondens inne i glasen vissa årstider är hög, men det kanske är överkomligt.
 
  • Gilla
Ansy70
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.