Vi har odränerad putsfasad från år 2000. Besiktning gjord nu med höga värden på ena väggen 6 olika ställen, övriga väggar bara 1-2 höga värden per vägg. Höga värden ligger runt 80, SP och GARBO säger att allt över 18 är högt. Vad göra? Byta allt till dränerad konstruktion - vilken i så fall? Bara laga de delar som är skadade? Jag är rätt sugen på att byta allt, ta bort frigoliten och sätta dit tegel istället, så man slipper underhållet på putsen. Har rengjort putsen varje vår hittills pga grön påväxt -pust. (huset ligger 200 m från havet) . Tacksam för ett bra tips./johanmalmö
 
Hej
Bor i en Willa Nordic villa som har samma konstruktion som din villa, efter rekommendationer från diverse byggare så kommer vi att byta hela fasade till Lecablock, huset blir tjockare men det blir ett mycket bättre hus.
 
Får man fråga i ungefär vilken prisklass en sådan renovering hamnar på? Fick ni betala själva eller stod hustillverkare / försäkring för något?
 
Vid den här tidpunkten så la man ingen luftspalt när man monterade cellplasten med det resultatet att man fick en varm och fuktig fasad där svampar och mögel trivs.

Enda ursäkten är att teknologin var ny i Sverige vid det tillfället. I Polen och Tyskland hade man redan då en luftspalt och skulle betraktat ett sådant arbete som byggfusk.
 
Hej
Vi fick betala allt själva :( men det gjordes i samband med en utbyggnad. Byggarna rev ner den gamla fasaden och gjöt en klack runt hela huset, sedan byggde de upp en ny fasad med lecablock och putsade denna. Total för allt inkl utbyggnad ca 1.500.000:-
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.