Hej Alla!
Vi tänkte byta fasaden (trä panel) och fönster på ett gammalt hus, som idag har två olika typer av väggar. Huset är byggt 1944 och några år senare byggde man ut, där av olika typer av väggar, som går ihop (livar) på långsidorna. Taket har ett stort överhäng, så det gör inget om man får en tjockare vägg och flyttar ut fönsterna så dom livar med fasaden.

1.Den gamla delen består av massiv brädad vägg (45mm),papp, masonit, Kutterspån (ca 26 mm), masonit, papp, spikpanel (15mm)och ytterpanel (22mm), med lock. Vi hade tidigare tretex på insidan.

Här hade vi först tänkt riva ända in i brädväggen och ta bort kutterspånet, men det hade varit bra om man slapp det, då det innebär mycket jobb.. Går det att lägga på t ex 45 mm isolering utanför spikpanelen?

2.Den nya delen består av innerpanel (18mm), papp, Rockwool (95mm), papp,spikpanel (21mm), tjärpapp och ytterpanel (25mm), med lock. Vi hade tidigare tretex på insidan.

Vårt bekymmer med den nya delen är att vi måste liva, dvs övergången mellan gamla delen och nya delen måste vara plan, efter det att vi isolerat gamla delen. Kan man lägga på mer isolering här utan bekymmer?

Tack på förhand
 
  • Handritad skiss som visar sektioner av en fasad och isolering för ett husbyggnadsprojekt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.