Hej,
bor i ett tvåplans radhus från 70-talet. Uppvärmning av både inomhusluften och vatten sker via direktverkande el. Vi har oljeradiatorer i några rum och elslingor i golvet i andra. Tappvattnet värms upp av en nyinstallerad varmvattenberedare med elpatron.

Ventilationen består av mekanisk frånluft med fläkten (motorn) uppe på kallvinden. Frånluftskanaler finns i badrum och käk. Dock finns inga tilluftsventiler (!) utan luften sipprar in via fönster- och dörrlister, eller när vi öppnar för att vädra.

Vi får alldeles för fuktigt i sovrummen under höst och vinter och det bildas då kondens på insidan av fönstren.

Vi hade gärna kunnat ta del av det bidrag man kan söka för att energieffektivisera värmesystemet samt klimatskärmen, då vi sannolikt kommer byta alla fönster inom en snar framtid.
Men efter att ha läst på en hel massa samt haft telefonkontakt med rådgivaren på Länsstyrelsen inser vi att det sannolikt inte kommer kunna bli aktuellt för vårt hus. Det skulle kräva att vi i första skedet helt byter uppvärmningssystem, både för huset och för vattnet, och det är nog inte realistiskt.
Eller....?

SÅ.....tar tacksamt emot alla förslag på hur vi smartast förbättrar inomhusklimatet, både med avseende på ventilation och uppvärmning.

Vh,
Linda
 
  • Gilla
mrPersson67
  • Laddar…
Hej! Borra snarast upp friskluftsventiler i sovrummen och i vardagsrummet! Hemskt med dålig inomhusluft. Hur mycket isolering ligger det under el-värmeslingorna i golven? Total elförbrukning? Antal kvm? Kan ni tänka er en utedel till värmepump på fram- eller baksidan av huset?
 
  • Gilla
mrPersson67
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.