Vi har precis fått ett riktigt kanonerbjudande utav en konkurrerande bank och skulle vilja byt bank från den där vi har upprättat ett kreditiv.

Vi har:
*Upprättat ett kreditiv
* Tagit ut pantbrev
*Gjort en låneansökan(formell grej)
*Skapat konto i banken med kort
*Har även gjort en spärrförbindelse från nuvarande bank till husfirman som bygger.

Vi har INTE:
*Börjat använda kreditivet ännu.


Kan vi byta bank mitt i hela alltet utan att det kostar oss en MASSA extra pengar. vår nuvarande bank hade 0:- i uppläggningskostnade osv...

Nån som har koll på detta?
 
Är inte alls säker på detta. Men rent spontant så borde det ju inte vara några problem. :-/

Att ni skapat konton och kort påverkar nog inte alls. Det kan man väl byta hur ofta man vill (?) Vet inte hur det funkar med spärrförbindelse och pantbrev. ???
Det bästa är nog att höra med din bank. Trots att så skiljer det från bank till bank (och kontor till kontor...!) En del tar ut en summa för att man "bryter avtalet".


 
Är osäker- menom ni kan byta bank kommer ni troligen att få betala en summa för uppläggningskostnad etc troligen runt 10 000 kr.
Har ni betalt pantbrev, lagfart, tomt etc med egna pengar - annars har troligen banken redan dragit dessa kostnader från kreditivet.
Det är även en fråga om hur "formell" låneansökan var som ni undertecknat. Det är möjligt att det finns villkor ställda till den som gör att det kan kosta att byta bank.

Jag skulle rekommendera er att kontakta er nuvarande bank och informera om att vilket erbjudande ni fått - det är ju möjligt att de kan matcha... Om inte fråga då om möjligheterna att avsluta affärerna i banken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.