Ny husägare som efter filmat avlopp fått reda på att huvudledningen ut i gatan är jätterisig. Gammal ledning med större skarvförskjutningar. Huset är från -46 så ingen direkt överraskning att den är dålig. Har ett par spretiga tankar kring detta.

Huvudledningen är lättillgänglig i tvättstugan/del av källaren men försvinner sen in under väggar och källartrappa i betong. Fått förslag att bila där det går men sen istället plugga gamla ledningen o gräva på utsidan huset o lägga nytt avlopp ut till gatan, låter det som ett vettigt upplägg?
Och hur akut är egentligen ett sånt här arbete? Idiotisk fråga kanske, men jag har dålig uppfattning om riskerna med en dålig huvudledning. Ledningarna är dåliga även upp i huset, men huvudledningen var i sämst skick. Fick rådet att börja renovera nerifrån.

Källaren är väldigt fuktig så blev även rekommenderad att dränera, iaf väggen som isf grävs upp för avloppet. Låter det vettigt? Det blir ett (dyrt)hästprojekt att dränera hela huset, men är det dumt att bara ta en vägg? Kanske ännu dummare att gräva på samma ställe två ggr?

Spretigt värre detta.. någon klok och erfaren själ får gärna peka med hela handen o komma med åsikter :) Tack på förhand!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.