Finns det saker som vi bygger idag som vi förmodligen kommer att ångra om 20-30 år? Denna intressanta fråga debatteras just nu i forumet.
En av våra nya moderatorer, Swetrot, berättar han nyligen språkat med en arkitekt och passade då på att diskutera denna frågeställning. Akitekten svarade:
1: Infällda spotlights. Det blir stora hål efter dem, de är dyra att installera och svåra att förändra.

Du kan läsa blogginlägget här: Bygger idag och ångrar i morgon?
 
"Barnen vill vara där föräldrarna är, oavsett storleken på rummet. I sitt rum sover man."
Där håller jag inte med dig. "Barnen vill vara där föräldrarna är" gäller i dagisåldern och då mest för barn som inte har syskon i närliggande ålder att leka med.
Har man flera små som leker tillsammans släpper behovet att leka nära föräldrarna tidigt. Vi har en sexåring och två fyraåringar som leker bra tillsammans och drar omkring i huset som en liten flock rätt obekymrade om var föräldrarna är. Vi har små sovrum men har ett bra lekrum i källaren där de gillar att vara. Hade vi inte det vet jag inte vad vi skulle ha gjort. Haft en ständig röra av leksaker i vardagsrummet, gissningsvis.
Från skolåldern vill barn ha ett eget utrymme där de kan vara ifred med gästande kompisar, särskilt om det finns småsyskon. Är rummet då på 8-9 kvadrat har de knappt plats att sitta och prata.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.