Hej och hallå, undrar om det är möjligt att bygga en Y/D start med hjälp av ett riktig Y/D startvred el va det kallas 0-Y-D och två kontaktorer? Har en gammal traktordriven vedcirkel som jag tänkte lägga en 8 alt 10KW motor på men för att spara både säkringar och remmar och möjligtvis lite mindre blink i lamporna åt grannarna så är Y/D ett måste, har ett gammalt Y/D skåp som möjligtvis är från den tiden jesus vandra här på jorden men den enda komponenten som är duglig därifrån så är nog vredet, nån sort av dubbelkontaktor finns där också men den är bara skrot, sprucken och rostig osv..

Men i första hand vill jag tacka för ett utomordentligt forum, har hängt några år här redan men reggade mej först nu, har funnit svar på nästan allt som man någonsin har undrat över och har haft problem med och finns säkert även svar på min fråga skriven här redan men har inte hittat något men kanske inte sökandet har varit tillräckligt. Tack på förhand.
 
Du vet väl att du måste ha en motor lindad för 400/690 Volt
 
Jepp, så långt är allt under kontroll, den ska sökas under nästa vecka så får se vilken effekt man hamnar på innan man köper dom delarna som behövs.
 
Vet inte riktigt vart jag får tag sådär billigt här i finland och själva omkopplaren och lådan har jag redan, typ det där kontaktorproblemet som kvarstår, verkar vara nån sort av dubbelkontaktor i den lådan jag har.
 
Men skulle det funka med två kontaktorer, vid stjärna drar den ena w1,w2,w3 och vid omslag till delta slår följande som drar u1,u2,u3? Bara en ide som jag fick, kommer inte att prova om nån protesterar om det.
 
Tackar, där stod allt det jag behövde veta för att få det att funktionera:), bara att söka allt man behöver då. Mycket bra forum det här.:D
 
Tackar:), nog ska jag få ihop det häran nu nog, har nog haft i huvudet hur det borde fixas men bättre att fråga före att man är säker så man inte i värsta fall släpper ut röken nånstans ifrån(y)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.