Hej alla experter!  :)

Jag och min sambo har tröttnat på vårt gamla badrum så nu skall vi stuva om lite i vårt hus för att utöka badrummet och bygga en bastu.

I bilderna ser ni hur vi planerat att bygga om. Vad tror ni om denna layout?
Vi kommer att göra allt jobb själva utom el, kakelsättning och delar av jobbet med avlopp.

Hur huset ser ut idag (Team Boro hus):
huset.jpg

Hur vi planerar att bygga om:
huset_badrum.jpg

Layout på badrummet:
badrum.jpg


Vad tror ni om detta? Tacksam för alla kommentarer
/Fredrik
 
Tycker det verkar vettigt, vi håller på med samma sak hemma att flytta badrummet och göra det ca dubbel storlek mot vad det är i dagsläget. Har dock inte kommit längre än att riva ut det gamla och gjort ett taklyft (har brutet tak och bygger på övervånningen).

Det jag funderar över på ritningen är om ni har tänkt på någon förvaring? Det ser ut som det bara är ett handfat eller har ni tänkt att ha någon typ av kommod tillsammans med handfatet?

Vet inte hur långt ni kommit i valet av kakel men ni får ju ganska stort badrum. Vi bygger på 11m2 och har bestämt oss för plattor som är ca 33x65cm. Det blir inte lika plottrigt som om man skulle ha små plattor i ett stort badrum...

 
Verkar vara ett stort och härligt projekt. Skall själv bygga om kök, badrum, ny trappa etc. Gubbarna kommer om en vecka...

Jag funderade på varför toaletten skall få bästa platsen. Kanske kan man byta plats på dessa? Det känns som om rummet kan användas för skön relax, kanske vill man få plats med en liten sittgrupp?
 
Måste nog vara så med tanke på dörren till bastun. I annat fall måste han flytta även duschen till annan plats...
 
Bastu måste man ha!
Er bastu räcker till 2 pers att bada i, förmodligen tillräcklig för er.

Badrummet är rätt litet för att rymma alla de funktioner ni har tänkt. Framför allt av- och påklädning blir problematiskt. Var ska ni lägga alla klädhögar? Var ska man sitta en stund för att ånga av sig... Är det helt uteslutet att ansluta gästrummet till bastuavdelningen? Eller att flytta ut väggen mot gästrummet några decimeter för att få mer spelrum? Det är en kostnads/prioriteringsfråga förståss

Mitt val vore:
-behålla nuvarande gästtoa och klk
-sammanfoga gästrum och badrum till ett stort bastu/relax
-slå igen badrumsdörren, enda ingången genom göästrumsdörren
-av/påklädning, några sittplatser rakt fram där man kommer in (nuvarande garderob+säng i gästrummet)
-hörnbadkaret i husets hörn
-bastu ca 180x200 i hörnet där toastolen nu finns, snedställd hörningång, plats för hörnlavar, trevligt fönster för utsikt och snabb vädring
-duschhörna bredvid bastun (linneskåpet i ritningen)
-handfat mellan hörnbadkaret och bastun

Ni har nog inte tänkt en så stor ombyggnation. Men tänk på en sak i alla fall: placera inte toastolen intill bastudörren!

Ni kan istället t.ex. byta plats mellan dusch och toastol. Låt mellanväggen vara kvar, placera duschstången i mellanväggen. Skärma av mot rummet med ett glasparti (behöver inte vara 90 cm brett!) eller med en kaklad väggsnutt. Ordentligt fall i golvet ser till att vattnet inte sprids allför mycket in i rummet. Det krävs nog att badrumsdörren flyttas en aning...

Eller byt plats mellan handfatet och toastolen som föreslogs tidigare. Bygg upp en halvvägg mellan badkaret och toastolen och förse öppningen med en halvdörr. Vem vill se folk uträtta sina behov medan man själv njuter av avslapnande bastubad... Handfatet kan också vändas mot duschväggen för att undvika möblering "längs väggarna".

Lycka till med bastubygget! Ni kommer inte att ångra ert beslut...


 
Tackar för alla ideer!

Vi kommer antagligen att börja riva lite i väggarna i helgen (får ta lite bilder). Dock så har vi inte till 100% bestämt hur vi skall ha det. :surprised:

Några nya ideer som börjat florera är att ta bort hela gästtoaletten och klädkammaren och bygga badrum där också. Väggen mot "gästrummet" (blir ett barnrum till sommaren) kommer också flyttas 60cm.

Man borde dock kunna lägga en gästtoalett ute i det gamla garaget och i rummet närmast huset. Genom att göra så blir den en sundare fördelning av toaletterna och när barnet blir större så skulle han kunna flytta ut dit och få en egen toalett.

/Fredrik
 
Min första tanke är nog att handfatet ligger lite långt från toaletten... Men det kanske inte är några problem.
Har ni barn? Funderar på att skaffa? Ser lite få förvaringsmöjligheter.

Mvh //Ulrika
 
Så, nu har vi bestämt oss och börjat.

Gästtoaletten markerat i grönt. Det stora badrummet får ta all yta i anspråk (gamla gästtoan, klädkammaren och 60cm av det gamla gästrummet/nya barnrummet)
huset.jpg

För att göra vår renovering så smärtfri som möjligt så bygger vi klart den nya gästtoaletten för att sedan ta oss an den riktiga renoveringen.

Ett litet hål i golvet och reglarna på väg upp
borjan.jpg

Fler reglar på plats
reglar_uppe.jpg

Uppskruvat lite gips på ytterväggarna
gips_pa_plats.jpg

De "vackra" rosa väggarna ;D
rosa.jpg


Mer bilder följer.... och det är tur att man har en svärfar som är snickare :cool:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.