Hallojsan

Vi har ett källarhus från 60-talet på 90kvm och funderar på att bygga ut vardagsrummet, och undrar vilket som är bäst för huset. Är det möjligt att gjuta plintar och bygga ut på och sen mura en mur av lecablock eller dylikt, eller ska man gjuta en platta i nivå med huset. Är det någon som har något pris uppfattning, på vad detta skulle kunna gå på. Utbyggnaden blir ca 4*5 m (20kvm). Inga konstigheter måste flytta ett element och lite el måst in i väggarna men annars inget extravagant.

Har sett priser mellan 5000 till 20000 inklusive material och arbete eller bara materialkostnader 2500 till 10000 inget arbete.
 
har du hittat ett pris inklusive matrial för 5000 kronor så är det inte dåligt
 
Du frågade vad som är bäst för huset: det är att bygga ut med källare! Annars skapar du en konstruktion som omöjliggör eller åtminstone försvårar omdränering av befintliga husets källarvägg mot nya delen.

Och välkommen till forumet!
 
Tack för välkomnandet injonil.

Glömde visst att skriva att priserna var kr/kvm. Det där med dränering har jag funderat på. Huset är inte dränerat sen det byggdes, så det är det första vi tänkte ta tag i. Men hur lång tid tar det innan marken har "lagt sig till rätta" efter en dränering, och hur länge håller dräneringen med dagens tekniker? Jag vet att man brukar säg 20-30 år men är det med isodrän skivor eller vad det nu heter eller vanlig asfaltsstrykning som man gjorde förr i tiden?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.