För ca 1 år sedan byggde jag ett enkelt skrivbord med en ek skiva och 4 st köpta ben, oljade sedan in skivan med Osmo hårdvaxolja. Resultatet blev så bra att nu tänkte jag bygga mig en TV-bänk med lecablock 2 st ek-skivor enl denna modell, tredje raden uppifrån, nummer ett och tre är det utseendet jag är ute efter:

http://www.minhembio.com/galleri/search?q=lecablock&types=7,1,11,5,2,16,12,6,17,10,8,15,9


Dimensionen på bänken hade jag tänkt mig vara 1600 mm lång och 450 mm djup.


Det jag tänkte mig nu är att kanske använda mig av en lite mer pigmenterad variant av Osmos hårdvaxolja, men vilken är jag lite osäker på. Jag har nämligen ett par högtalare i körsbärs faner, nästan rödaktiga.

Jag misstänker att det inte räcker med den minsta burken 0,125l, eftersom jag skall stryka 2 ggr på båda sidorna.


Kapa skivan gör jag inte nu, det kan Bauhaus göra dom tog bara 25 kr snittet, så inalles blir det alltså 2 st snitt på denna skiva, en gång på längden och sedan en gång på bredden så att jag får 2 st skivor som är 450 mm breda.

http://www.bauhaus.se/bankskiva-ek-b-c-27x900x2020mm.html


När det gäller Lecablocken så på Byggmax finns det lite olika att välja på, 90, 150, 190 och 250 mm breda. Så där lär man väl hitta något som passar. Det största problemet är som jag kom på nu, att jag måste i så fall kapa dom, alla är 590 mm långa.

http://www.byggmax.com/se-sv/byggvaror/gjutning-husgrund/gjuta-mura-putsa/murblock


Så då kanske man skulle välja en annan sten, en sådan här kanske:

http://www.byggmax.com/se-sv/byggva.../mursten/02630/mur-rustik#Product_information

Vad tror ni, lite input?

Angående och köpa en, jag hittar inget jag vill ha som rymmer ett slutsteg och inte är groteskt dyrt:mad: Jag räknar med att komma undan med ca 2500 kr.

Just det, en excenterslip av hyfsad bra kvalitet har jag tillgång till.
 
Redigerat:
Det är inte speciellt svårt att kapa lecasten om du har tillgång till en tigersåg. Antar att bänken skall stå mot en vägg och då kan ju snittytorna vara inåt väggen så syns de inte. Att tänka på är att lecastenen kan behöva torka rätt länge innan du kan ställa den på trägolv, de förvaras utomhus på byggmax och suger åt sig rätt duktigt med vatten.

Personligen tycker jag det är väldigt fult med lecasten i den där konstruktionen, men det är ju såklart en smaksak. Jag hade valt exempelvis mdf skivor som "ben" alltså som täckande sidostycken men som också bär upp konstruktionen. Dessa vitmålas sedan så det bryter av snyggt mot ekskivan.
 
Jag kan inte heller riktigt se att det där blir snyggt, men posta gärna en bild när du är klar så kanske man ändrar sig :)

Det jag tänkte på med lecablocken är ju att de är väldigt porösa och smular varje gång man tar i dem.
 
Jag byggde för ett par år sedan en tv-bänk med lecablock. Dels för att ha ett akvarium på, och dels för att jag fortfarnade har en tjocktv. :eek:

Istället för ekskiva valde jag vita hyllplan. Tror de också finns på Byggmax eller liknande byggmarknder.

Tipsen jag kan ge är:
- ställ blocken på något mjukt. Jag köpte ett liggunderlag som jag skar ur bitar ur.
- använd tex en hålsåg och gör hål för sladdar mellan hyllplanen.

Och så en bild på bänken.

e3ajuja8.jpg
 
Lägg en skiva underst. Leca går lätt att kapa med en vanlig handsåg.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.