Jag hade tänkt bygga en rök enligt följande;

Gjuta delen nedtill som man eldar i, ha en plåt som röken går upp igenom mot delen ovanför där råvarorna skall rökas, och en skorsten.
Skulle bara vilja ha lite tips och främst bilder på hur den skulle kunna tänkas se ut?! Jag har googlat, men finner ingenting speciellt.
 
Kolla grillhouse.se de säljer rökar som ser ut som ett ägg, där bör du kunna hitta vad du kan googla på för märke och modell
 
]Ska det bli en kall eller varmrök?
Hittade en gammal tråd med ett par bilder och lite beskrivningar
[länk]
Jag hade tänkt mig en varmrök, godast resultat och lite enklare att bygga på köpet...
Röken i länken var väl inte det allra stiligaste, men idén är väl bra!
 
Gå in på denna danska sida; Røgeovnen´s Venner http://roegeovnens-venner.dk
Där finns många bra tips. Mura ugnen själv eller använda vanlig klotgrill som rök.
 
eller använda vanlig klotgrill som rök.
Hur menar du att jag ska göra då?!
 
Briketter på ena sidan med rökved ovanpå och köttet på andra sidan, har rökt kamben 3-4 timmar på det sättet funkar kanon
 
Briketter på ena sidan med rökved ovanpå och köttet på andra sidan
Blir det verkligen bra? Köttet ska ju inte ha kontakt med det man eldar, utan bara med det rykande spånet/rökvirket?
 
Ska du ha en riktig rök så får du bygga/köpa en.. Funkar fint för mig iallafall och du kan använda klotgrillen till annan grillning oxå :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.