P
Är i behov av ny takbeläggning på det platta taket och har två alternativ:

Bygga på en våning i vinkel mot det befintliga taket vilket blir snyggast men också dyrast.
Eller så byggar vi på de befintliga reglarna och får lite lutning på taket. Det nya taket måste i sådana fall göras i två delar då det är olika djup på tillbyggnaderna.

Några åsikter, synpunkter? kommer det att se bra ut enligt sketchup bilden?
 
  • framsida.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Snedtak.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Ola78
Ta och bygg på det befintliga taket men den delen som är lägre bygger du på lite extra så det kommer i samma nivå som det andra. Gör du inte det med allt för mycket lutning, kan en idé vara att ta ditt en plåtslagare som bandtäcker taket och om du sen vill i framtiden kan du i din kupa sätt i en altandörr och lägga ett trallgolv så har du en takterass.
 
P
Tror du att det blir enhetligare med ett tak? kanske osmart att ha olika nivåer med tanke på läckage osv.
Det finns så lite att ta av då jag vill hålla taket undet nuvarande pannor så det blir väldigt liten lutning, ca 3-4 grader bara så det kommer inte bli så mycket högre fasad på den grundare delen av tillbyggnaden.
Allt kommer nog bli bättre och se bättre ut än idag hur vi än gör. Hade lite funderingar på att låta sidorna luta inåt som ett kuverttak men det kanske är för lite höjdskillnad för att det ska fungera.
 
Ola78
Det kan nog se bättre ut med ett enhetligt tak, men nivåskillanden syns nog inte i och för sig, precis som du skriver. I så fall är väl det ett större problem att få det bra i skarven mellan taken så att det inte läcker där, men det går nog lösa det med. På den här sidan står det om lite om kuverttak, visserligen är det isolertak de säljer, men det står att plåt funkar bra till nämda tak med, minsta lutning är 5° för deras tak http://www.novo.cc/kuverttak.aspx Nu vet jag inte hur djup din nuvarande utbyggnad är, men säg att den är 4 m och en vinkel på 5° så blir det ett fall på 35 cm(motsvarar 9 cm/m) så det kan kanske funka med ett kuverttak beroende på fasaden.
 
P
Ett sånt här tak skulle bli fint och med bandtäckning.
 
  • new_england.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.