Hej,

Vi håller på att titta på ett hus med mark till som vi vill göra om till en liten hästgård. På tomten finns idag en gammal samlingslokal som står på plint. Skulle man kunna ta bort golvet och plintarna i mitten, förstärka längs ytterväggarna för att i en inledningsfas använda detta som ett lösdriftsstall och senare ev. lägga en betongplatta i mitten och bygga upp ett stall med boxar längre fram. Eller bara försöka sälja huset och bygga eget stall?

Funkar det konstruktionsmässigt eller tar golvbjälkarna upp mycket av krafterna från väggarna?

Byggnaden är ca 20x8m och tanken att 8x8m skulle användas till lösdriftsdelen i början och sedan 12x8m till stallet när det byggs. I de resterande 8x8m finns idag ett kök, toalett och tänkt att sätta dit en tvättmaskin eller två :D
 
Frågan är omöjlig att besvara utan att ha sett byggnaden i verkligheten. Spontant är jag dock tveksam.Ett stall behöver en mer robust uppbyggnad än en fd samlingslokal. Jag misstänker att samlingslokalen mest är i vägen och sannolikt kostar mer pengar än den är till nytta. Att börja schakta marken inne i samlingslokalen är nog ingen höjdare. Kolla vad Jordbruksverket säger om häststallar.
 
  • Gilla
Brandt.A
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.