Hej
vi ska bygga nytt hus och har verkligen noll koll på det här med tv och internet. Är det nån som kan ge lite tips utan använda massa konstiga namn man inte förstår vad det är.

Vad kan man behöva vilken typ av tv ska man ha mm.

finns ingen fiber blir ett bygge på landet.

Tackar påf örhand för tips
mvh
Anders
 
harry73
Då behöver man parabol eller antenn. Om du har träd som stör signalen ska parabolen sitta så att den har fri sikt mot satteliten. Antennen får ett bättre signal när man sätter den högre.

Om man installerar antenn eller parabol på taket är det en bra ide att lägga tomrör mellan de rum som behöver radio och tv ansluting och vinden. Det kan göras serielt (en kabel som går längs alla anslutningspunkter) eller parallelt (splitter på vinden och sen ett tomrör per anslutningspunkt)

Parabol eller antenn på taket ökar risken på blixtnedslag, så var bered (jag köpte överspänningsskydd och hoppar att de funkar vid blixtnedslag.

Om du kan få lillräckligt högt bredbandshastighet, kan du också få bredbands tv.
 
Tack för tipsen . Hur fort internet behöver man ha för att ha bredbandet tv. Sen undrar jag hur man bäst får ut internet i alla rummen om man inte vill köra trådlöst.
 
Du behöver minst 10 Mbit/s per TV-apparat. Vill du av någon anledning inte har trådlöst internet så blir det att dra kabel. Det finns gott om trådar (oavsiktligt vits..) om detta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.