Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Sökarn
Nu har det hänt igen, vi har hittat drömhuset och största felet är radon som vanligt. Att istället bygga nytt kan kosta 50% mer så sparbössan töms och vi måste låna. Radon kan åtgärdas, vi har markradon nu men bara under huset, det kan ventileras bort. I det andra huset har nästan alla väggar drygt dubbla bakgrundsstrålningen, inte så mkt men även innerväggar, så det har både markradon och väggradon. Med småbarn känns det inte så kul att byta upp sig med radonhalter,vad som kan åtgärdas vet man aldrig i förväg hur det slutar och vad det kostar.

Jag brukar sätta upp plus- och minus-lista och se vad som vinner. Vi kommer närmare där vi handlar ofta men det finns ingen affär nära som vi har nu. Det har innepool men det är även en risk för barnen. Garaget har bättre infart men är mkt mindre än nu. Det har tegelfasad och är stenhus som inte brinner men har radongas plus strålning. Det finns dubbla kylfrysar i köket som vi vill ha men inte plats för här. Det ligger närmare en mkt större trafikled, hörs nog inte men lite sämre luft. Skolan ligger närmare en genomfart, Gymnasium blir det buss till, nu har vi gångavstånd. Det är lång backe upp, här kan vi komma hem utan backe. Stora barnet missar sin bästa kompis och måste byta dagis som kan störa henne. Nu fattas det ett barnrum, där måste man bygga om mer för barnen. Nu har vi staket och grind runt, där finns inget.
Och hälsan ska gå först i vart fall, man kan må bättre av pool där men skadas av mkt mer fukt och radon.
Slutsats kolla tomt att bygga på, lägg skambud, vi får bo kvar och bygga drömhus när vi hittat tomt och har råd, om någonsin?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.