Garage L 8,4 B 6.0, H 2,5 m invändigt, 22 graders takvinkel. Ska göra ett förvaringsloft i halva garaget (ca 4 m) med W-fackverk, tänkte behålla en del av befintligt innertak frånsett det 2,4 x 3 m hål jag tagit upp. Det är utifrån Terraplegel-plåtyttertak på läkt. Mjukt undertak med takfotsventilation. Undertaksväven hänger ned ca 4-5 cm. CC 1200 på takstolarna, 145x45 mm "överben". Bild nedan. Tänkte göra luftspalt med 45 mm distans och oljebehandlad board. Därefter sala på takstolarna 2x95 mm och isolera 270 mm med vanliga stenullsskivor (3x90 mm) upp emot taket. Tänkte också hänga en 90x90 balk under nock för att fästa bla klätterrep/romerska ringar i. Dök upp några funderingar:

1) Gör det något om undertaksväven hänger ned mot boarden i mitten, men det är ventilerat på "sidorna"? Kan ju sätta en 45x45 i takfallslutningen ovanpå boarden men osäker om det fyller någon funktion. Alternativt större distans till boarden och sala på mer.

2) Som synes är det lämnat glipa i undertaket uppe i nock. Om boarden möts på mitten uppe i nock, räcker ventilationen? och ska skarven mellan boardskivorna i nock tätas?

3) Vad krävs för att kunna slå bort diagonalerna i takstolarna (men behålla "underbenen")? Funderat över att växla av med limträbalk i nock, men jag vill inte riva väggar för att ställa in limträpelare och heller inte ha en pelare mitt i garaget. Kan limträbalk som skruvas i "underben" på takstolarna på ömse sidor om tilltänkta loftet och vilar på hammarband/väggar(145x45 mm reglar med 60 cm c/c) räcka som fundament för att ställa limträpelare och nockbalk på? Säkert omöjligt att svara på, men är det helt orimligt eller kan funka? Befintliga överben kan ju förstärkas med valfri dimension.

3) Om diagonaler behålls blir det besvär med ångspärren. Kommer ju bli ett gäng diagonaler att täta runt samt även över hanbjälken ned mot ångspärren i väggen + kring balken som hängs upp. Och helt tätt blir det väl inte. Är det tejpa runt som gäller eller kan man komplettera med någon form av fog? Horisontell eller vertikal utrullning enklast?

Andra synpunkter, tips?

Utrymme under tak med W-fackverk, isolering och nedhängande undertaksväv, med synlig takfönsterinstallation.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Undertak med isolering mellan takstolar i ett garage under renovering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.